2024/04/28

 

KUPIŠKIS TURI NAUJĄ GAISRINĮ AUTOMOBILĮ

Naujasis gaisrinis automobilis pagerins ugniagesių darbo sąlygas ir padės saugiau jaustis gyventojams.

Liepos 19 dieną Ugniagesių gelbėtojų mokykloje Vilniuje Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šalies priešgaisrinėms gelbėjimo valdyboms perdavė pirmas 20 vidutinės klasės automobilinių cisternų su dviguba kabina. Iš viso yra pasirašyta 58 automobilinių cisternų pirkimo sutartis. Šios cisternos pagamintos Lenkijoje.

Panevėžio apskrityje po tokį automobilį pirmi gavo Biržų, Kupiškio, Pasvalio ir Rokiškio ugniagesiai gelbėtojai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šia naujiena pasidžiaugė Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Greičius.

Pasak jo, naujas gaisrinis automobilis pagerins ugniagesių gelbėtojų darbo sąlygas, pakeis jų turimą trisdešimties metų senumo gaisrinį automobilį „Zil“, kuris jau atidirbo, yra morališkai pasenęs.

„Tikiuosi, kad po dviejų savaičių naujas gaisrinis automobilis bus visiškai parengtas važiuoti gesinti gaisrų. Šiuo metu ugniagesiai gelbėtojai susipažįsta su jo valdymu. Automobilinių cisternų kabinose gali važiuoti po 6 ugniagesius gelbėtojus. Čia sukomplektuotos naujos gaisro gesinimo priemonės. Šiuo automobiliu galėsime vykti ne tik gesinti gaisrų, bet ir atlikti gelbėjimo darbus. Jis yra su didesnio važumo padangomis.

Tai didelė investicija, nes vienas toks automobilis kainuoja per 200 tūkst. eurų“, – kalbėjo V. Greičius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pateiktoje informacijoje rašoma, kad gaisrinių automobilinių cisternų kabinose įrengti tvirtinimai suslėgtojo oro kvėpavimo aparatams. Suslėgtojo oro kvėpavimo aparatus turės ne tik visi ugniagesiai gelbėtojai, bet ir vienas keleivis. Jose taip pat yra autonominiai šildymo agregatai, kabinų išorėje – žibintai, skirti namų numerių paieškai. Automobilinės cisternos turi vidinį LED kabinos apšvietimą, skaitmeninius automobilinius radijo ryšio terminalus, monitorius, kurie rodo gale sumontuotos vaizdo kameros transliuojamą vaizdą, kai įjungiama atbulinės eigos pavara.

Automobilinių cisternų gale sumontuoti sukabinimo įtaisai, galintys vilkti ne mažiau kaip 7 t svorio priekabą. Ant jų stogo įrengti tvirtinimai ištraukiamoms kopėčioms, kurie užtikrina šių nuėmimą nelipant ant  stogo.

Vandens cisternos pagamintos iš korozijai atsparių medžiagų. Jų talpa – 3000 l. Automobilinėse cisternose įrengtos komunikacijos vandens cisternos pildymui tiesiogiai nuo hidrantų ir per automobilio gaisrinį siurblį.

Automobilinėse cisternose yra ir papildoma apšvietimo įranga – teleskopinis stiebas, elektrinė automobilinė gervė, lafetinis, ant stogo montuojamas švirkštas, kurio maksimalus našumas – 3000 l/min.

Automobilių perdavimo šalies priešgaisrinėms gelbėjimo valdyboms akimirka.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video