2024/04/28

 

DOSNIAUSI KUPIŠKĖNAI VAIKAMS IR POMĖGIAMS

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informavo, kad VMI liepos 4 dieną pradėjus pirmus paramos pervedimus, Panevėžio apskrityje iš viso bus pervesta 1,3 mln. eurų, kuriuos skyrė per 27 tūkst. gyventojų. Ši suma bus pervedama dalimis iki lapkričio 15 dienos.

Kam ir kiek paramos skyrė kupiškėnai nuo sumokėtų mokesčių? Kam tas lėšas panaudos paramos gavėjai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Paramos skyrimo rajone statistika

Paramos gavėjams ir organizacijoms (paramos ir labdaros fondams, viešosioms įstaigoms ir pan.) bus pervesta 56,9 tūkst. eurų Kupiškio rajono gyventojų skirtos GPM (gyventojų pajamų mokesčio) paramos.

Taip pat per 1,3 tūkst. eurų atiteks profesinėms sąjungoms.

Politinėms partijoms kupiškėnai paskyrė 5,9 tūkst. eurų.

Daugiausia paramos sulauks Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (apie 2,4 tūkst. eurų), Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (po 1 tūkst. eurų). Tokius duomenis pateikė Rita Skavičienė, Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė spaudai.

Už paramą dėkingi

Nebe pirmi metai daugiausia tokios paramos iš vietinių įstaigų ir organizacijų sulaukia Kupiškio Povilo Matulionio progimnazija. Šios mokyklos direktorius Rimvydas Latvys sakė, kad dar nematė VMI informacijos apie paramą.

„Džiaugiuosi, kad progimnazijos bendruomenės žmonės taip palaiko mus. Šią paramą visuomet taupiai panaudojame mokinių poreikiams. Kam skirsime tas lėšas šiemet, dar negaliu pasakyti. Šiuos dalykus aptarsime su progimnazijos taryba“, – paaiškino pašnekovas.

Plačiau skaitykite liepos 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Didžiausios paramos sumos, apskaičiuotos paramos gavėjams už 2022 m. Kupiškio rajone

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video