2024/04/29

 

J. PRIGOŽINAS: „WAGNER“ KARIAI NEBEŽYGIUOS Į MASKVĄ

Šeštadienį samdinių grupuotės „Wagner“ vadas netikėtai pareiškė, kad jo kariai traukiasi atgal, kad išvengtų kraujo praliejimo. EPA-ELTA nuotrauka

Wagner“ sukarintos grupuotės vadas Jevgenijus Prigožinas pranešė sustabdęs savo karių judėjimą Rusijos sostinės Maskvos link ir dabar jie apsisuka, teigiama jo spaudos tarnybos „Telegram“ paskelbtoje garsinėje žinutėje.

„Mes apgręžiame savo kolonas ir grįžtame į lauko stovyklas priešinga kryptimi“, – paskelbė Jevgenijus Prigožinas, anksčiau žadėjęs žygiuoti į Maskvą ir nuversti karinę vadovybę. Jis teigė suprantantis momento svarbą ir nenorįs „pralieti rusų kraujo“.

Jo pareiškimas nuskambėjo iškart po to, kai Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos spaudos tarnyba pranešė, kad jis įtikino J. Prigožiną atsisakyti savo plano.

„J. Prigožinas priėmė Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos pasiūlymą sustabdyti savo grupuotės „Wagner“ kovotojus ir imtis tolesnių veiksmų padėčiai deeskaluoti“, – teigiama prezidento kanceliarijos pranešime spaudai, kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video