2024/04/29

 

ŠALIA „TITANIKO“ RASTOS NUOLAUŽOS YRA DINGUSIO LAIVO „TITAN“

JAV pakrančių apsauga teigia mananti, kad penki povandeniniame laive „Titan“ buvę žmonės žuvo. Jis reiškia gilią užuojautą aukų artimiesiems, ketvirtadienį Bostone sakė atstovas Johnas Maugeris. Netoli nuskendusio „Titaniko“ rastos nuolaužos priklauso dingusiam povandeniniam laivui „Titan“. Tai esą įrodo, kad penki dingusieji neturi jokių šansų būti gyvi.

Ir laivo operatorė „OceanGate Expeditions“ pareiškė mananti, kad keleiviai žuvo. Tai sakoma ketvirtadienį paskelbtame pranešime.

Povandeninis laivas nuo sekmadienio buvo laikomas dingusiu. „Titan“ su penkiais žmonėmis leidosi į 3 800 metrų gylį, kur guli 1912 m. nuskendęs „Titanikas“. Praėjus maždaug valandai ir 45 minutėms nuo nėrimo pradžios nutrūko kontaktas su motininiu laivu.

Anksčia ketvirtadienį praneša, kad povandeninis robotas, vykdantis dingusio povandeninio laivo su penkiais žmonėmis paiešką netoli „Titaniko“ liekanų, aptiko „nuolaužų telkinį“.

Povandeniniame laive buvo britų milijardierius Hamishas Hardingas, Pakistano magnatas Shahzada Dawoodas ir jo sūnus Sulemanas, bendrovės „OceanGate Expeditions“ generalinis direktorius Stocktonas Rushas ir prancūzų povandeninio laivo operatorius Paul-Henri Nargeolet.

Šeimos gedi po „katastrofiško“ sprogimo žuvusių penkių povandeniniame laive „Titan“ buvusių žmonių

Ketvirtadienį pranešus apie Didžiosios Britanijos milijardieriaus ir nuotykių ieškotojo Hamisho Hardingo žūtį per povandeninio laivo „Titan“ sprogimą, jį pagerbdama šeima apibūdino tyrinėtoją kaip „vadovą, įkvėpėją, atramą ir gyvąją legendą“.

„Didžiulį sielvartą“ dėl netekties penktadienį pareiškė ir iš Pakistano kilusių tėvo ir sūnaus Shahzados ir Sulemano Dawoodų, buvusių tarp penkių žmonių, povandeniniu turistiniu laivu panėrusių prie nuskendusio „Titaniko“ liekanų, šeima.

JAV pakrančių apsaugos tarnyba per spaudos konferenciją Bostone patvirtino, kad maždaug už 500 metrų nuo „Titaniko“ laivapriekio liekanų buvo aptikta giliavandenio laivo „Titan“ uodegos dalis. Kontradmirolas Johnas Maugeris sakė, kad Šiaurės Atlanto vandenyne prie Niufaundlendo krantų rasta ir daugiau „Titan“ nuolaužų, rodančių, kad laivas veikiausiai sprogo dėl „katastrofiško slėgio“.

Bendrovė „OceanGate Expeditions“ teigė, kad jos pilotas ir generalinis direktorius Stocktonas Rushas, taip pat H. Hardingas,  Jungtinės Karalystės piliečiai Shahzada Dawoodas bei jo 19-metis sūnus Sulemanas Dawoodas ir Prancūzijos pilietis Paulas Henri Nargeolet „deja, žuvo“.

Povandeninis ekspertas Paulas Hankinas sakė, kad penkios didžiausios nuolaužos padėjo atpažinti, jog tai povandeninis laivas „Titan“.

Taip pat paaiškėjo, kad susirūpinimo dėl „Titan“ saugumo būta jau anksčiau.

Teismo dokumentai rodo, jog buvęs „OceanGate“ darbuotojas jūrų operacijų direktorius Davidas Lochridge’as pateikė ieškinį dėl neteisėto atleidimo iš pareigų jam išsakius susirūpinimą dėl tariamo bendrovės „atsisakymo atlikti svarbius eksperimentinio projekto bandymus“.

Teismo dokumentai rodo, kad D. Lochridge’as „nustatė daugybę problemų, kėlusių rimtą susirūpinimą dėl saugumo“, tačiau tai buvo „sutikta priešiškai“ ir vėliau jis buvo atleistas.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video