2024/04/29

 

KONKURSAS ĮVYKO, BET BIBLIOTEKA DAR BUS BE DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Kupiškio viešajai bibliotekai sugrįžus į atnaujintą buvusios sinagogos pastatą, vėl įsireikė šios įstaigos direktoriaus pavaduotojo pareigybės. Ankstesniais metais bibliotekos vadovas turėdavo savo pavaduotoją. Tik keletą pastarųjų metų šio etato atsisakyta.

Apie šias permainas „Kupiškėnų mintys“ jau rašė. Svarbiausias, anot šios įstaigos vadovo, argumentas, kodėl reikia jam pavaduotojo ir būtent kultūrai, išaugęs darbo krūvis – lankytojų iš visos Lietuvos ir net užsienio susidomėjimas atnaujinta biblioteka, įvairių edukacinių ir kultūrinių renginių gausa.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Birželio 14 dieną Kupiškio viešojoje bibliotekoje įvyko konkursas šios bibliotekos direktoriaus pavaduotojo kultūrai pareigoms eiti.

Algirdas Venckus, Kupiškio viešosios bibliotekos direktorius, pakomentavo, kad dalyvauti konkurse norą buvo pareiškę keturi asmenys. Vieno kandidatūra netiko dėl nepakankamos kvalifikacijos, vadybinio darbo patirties stokos. Be to, pretendentas buvo ne tos srities specialistas.

„Dalyvauti konkurse pakviesti trys pretendentai. Konkursas vyko taip, kaip reikalauja jo organizavimo tvarka ir norminiai teisės aktai.

Geriausiai pasirodė Skaistė Bakanienė, šiandien dirbanti Kupiškio kultūros centro Skapiškio padalinio kultūrinės veiklos vadybininke. Ji surinko užtektinai balų, kad būtų pripažinta nugalėtoja. Pagal nuostatus pretendentas į nugalėtojus privalo surinkti ne mažiau kaip 6 balus. S. Bakanienė surinko daugiau nei 7 balus“, – teigė bibliotekos direktorius.

Plačiau skaitykite birželio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Matomai kultūrinės žinios buvo labai stiprios. Vis gi trys metai Skapiškio kultūros centre tai ohoho kokia patirtis! O gal bibliotekai reikėjo anglisto, o ne kultūros specialisto…

    • Tai kodėl biblioteka dar be pavaduotojo, jeigu kandidatė surinko reikiamą balų skaičių? Jei patirties laimėtoja tiek kultūros srityje, tiek anglų kalboje turi. Rašo laimėjo, bet sutartis dar nebus sudaryta. Kad reikės vertėjauti bibliotekoje, tikrai buvo rašyta. Tikrai žinoti tai turėjo kandidatai, jei nors kiek domėjosi.

  • Konkursas nevyko taip, kaip reikalauja jo organizavimo tvarka ir norminiai teisės aktai, nes darbo skelbime nebuvo nurodyta etato dalis ir atlygio koeficientas.

    • Konkursas įvyko, bet … Laimėtoja baigusi anglų kalbos filologiją, tačiau žinios buvo per silpnos. Jai iškeltos papildomos sąlygos dar net nepradėjus dirbti. Viskas čia labai įdomiai….

Rekomenduojami video