2024/04/28

 

DĖL SAUSROS ŪKININKAI STVERIASI UŽ GALVŲ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nors vasaros dar tik pradžia, gerais orais ji lepina. Saulės ir šilumos netrūksta, o štai lietaus – nėra. Didžiausią susirūpinimą tai kelia ūkininkams. Su viltimi žvalgomasi į dangų, tikintis jo sulaukti, bet kol kas gerų žinių mažai. Ketvirtadienį dalyje Lietuvos sausrą nutraukė liūtys, tik vargu ar tai turės kokios naudos, nes žalą vyraujanti sausra jau padarė.

Apie tai kalbėjomės su Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininku, Lietuvos ūkininkų sąjungos vicepirmininku Zigmantu Aleksandravičiumi.

Jurga BANIONIENĖ

Artėjama prie ribos

Pokalbio pradžioje jis sakė, kad, deja, yra taip, kad miestiečiai pavydi kaimo žmonėms, gaunantiems europines išmokas, kad jų technika gera ir pan. Bet pamirštamas vienas dalykas – kaimo žmogus daugiausia dirba po atviru dangumi.

„Jis gali turėti pačią moderniausią techniką, taikyti pačias moderniausias technologijas, bet jeigu Dievas priims sprendimą nepadėti jam, tai žmogus yra beveik pasmerktas. Turime labai didelę problemą – valdžią, kurią nuolat keiksnojame, nes ji priima nevykusius sprendimus, mums, specialistams, net nesuprantamus įstatymus, poįstatyminius aktus, kurie labai apsunkina ūkininkų gyvenimą ir darbą“, – kalbėjo Z. Aleksandravičius.

Anot pašnekovo, situacija dėl sausros jam gerai žinoma. Sulaukia sunerimusių ūkininkų iš visos šalies skambučių.

Plačiau skaitykite birželio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nu gal baikim verkt, pravaziavau rajona, apziurejau laukus, nera jau taip blogai, rapsas didekis, kvieciai zaliuja, ateis pjutis ir vel eiles iki ziedo bus, kam nus juokinat, vaziuokit i Ispanija, pietu Prancuzija ir ten pasimokikit kaip dirbti. Kai eiliu prie supirkimo punktu nebus tada patikesiu kad blogas derlius.

  • Vienas sezonas blogas ir didžiūlė bėda, lai gyvena iš santaupu. Ūkininkai vieni turtingiausiu žmonių LT.

Rekomenduojami video