2024/04/27

 

DAUGIAU NEI PUSĖ TŪKSTANČIO KILOMETRŲ DVIRAČIAIS – BEVEIK BALTIJOS PAJŪRIU

Kupiškėnai dviračių sporto entuziastai (iš kairės): Gintautas Tručinskas, Marius Nareckas ir Rolandas Kalinka savo suplanuotu maršrutu numynė daugiau nei 600 kilometrų. Nuotrauka iš asmeninio Mariaus Narecko albumo

623 kilometrai dviračiais maršrutu Kupiškis–Kolka–Palanga. Šį įspūdingą atstumą birželio 2–7 dienomis įveikė trys kupiškėnai, dviračių sporto entuziastai Marius Nareckas, Gintautas Tručinskas ir Rolandas Kalinka.

Apie patį ilgiausią jų dviračių žygį, per kurį teko varžytis su didžiuliu vėju, nakvoti po žvaigždėtu dangumi ir įveikti gražų maršrutą, besidriekiantį Baltijos jūros pakrante, po šios kelionės su visais trimis dviratininkais ir pasikalbėjome.

Jurga BANIONENĖ

Išskirtinis maršrutas

M. Nareckas tris kartus jau važiavo dviračiu iš Vilniaus į Palangą kartu su Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentu Simonu Dailide ir jo komanda. G. Tručinskas į tokią kelionę vyko du kartus, o R. Kalinka praeitais metais šį maršrutą išbandė pirmą kartą.

„Šiemet, kai pamatėme, kad vėl organizuojamas toks dviračių žygis, nutarėme sugalvoti kažką kito, savo. Ketinome minti iš Kupiškio į Palangą, bet atstumas – daugiau nei 300 kilometrų. Tai buvo per mažai. Pasižiūrėjau į žemėlapį, labai gražiai atrodė maršrutas per Latviją, sudomino išskirtinis Kolkos ragas. Susidėliojau jį, kad nebūtų žvyrkelių, tik asfaltas, išėjo 623 km per Lietuvą, Latviją, pagal Rygos įlanką iki Kolkos rago, Baltijos pajūriu iki Palangos. Pasistengėme, kad finišuotume kartu su Vilniaus komanda ant Palangos tilto, ir įvyko šis simbolinis susitikimas“, – kalbėjo M. Nareckas.

Plačiau skaitykite birželio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video