2024/04/28

 

KONKURSE „PASIIMSIU PAUKŠČIO BALSĄ“ – DAINORĖLIAI IŠ VISOS LIETUVOS

Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ vokalinis ansamblis „Spindulėlis“. Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį Kupiškio meno mokykla sulaukė gausaus būrio svečių iš įvairių šalies vietų.

Čia vyko šeštoji respublikinė vaikų ir jaunimo vokalinių ansamblių šventė-konkursas „Pasiimsiu paukščio balsą“, į kurį atvažiavo 31 ansamblis.

Jurga BANIONIENĖ

Jau šeštą kartą

Šį renginį Kupiškio meno mokykla organizuoja nuo 2011 metų. Juo siekiama aktyvinti ansamblių veiklą, sudaryti sąlygas naujų kolektyvų atsiradimui, ugdyti meistriškumą. Šventėje-konkurse kviečiami dalyvauti mažieji vokaliniai ansambliai (duetai, tercetai, kvartetai) ir ansambliai nuo 5 iki 12 dalyvių.

Viena jo organizatorių, dainavimo mokytoja Nidija Sankauskienė, teigė, kad šalies meno mokyklos rengia daug konkursų, bet dažniausiai jie būna skirti solistams, pasirodo ir ansambliai, bet labai negausiai.

Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ mergaičių ansamblis.

„Mes pagalvojome, kad norime kitokio, būtent ansambliams, skirto konkurso. Kupiškio meno mokyklos mokytojos mėgsta dirbti su ansambliais, jų visada yra, vaikus visada rengiame „Dainų dainelei“. Žinoma, supratome, kad tai sudėtingiau negu suorganizuoti solistų konkursą, bet įdomiau.

Solistais gali būti ne visi vaikai, o ansamblyje gali dainuoti praktiškai visi. Pagalvojome, kad taip atsiras ir daugiau sąlygų vaikams pasirodyti“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak N. Sankauskienės, konkursas „Pasiimsiu paukščio balsą“ vyksta kas dveji metai, tik vienintelį kartą per pandemiją jo teko atsisakyti.

Plačiau skaitykite balandžio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kupiškio mokyklos „Varpelis“ ansamblis „Voversėlis“.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video