2024/04/18

 

MĮSLINGA EŽERĖLIO GATVĖS ASFALTAVIMO ISTORIJA

Pasak Savivaldybės kontrolierės Vilmos Mažeikienės, yra rizika, kad kažkur rajone neremontavo asfalto dangos gatvių ir tas lėšas panaudojo išlieti asfaltą Ežerėlio gatvėje, kuri net neįtraukta į Savivaldybės prioritetinių remontuojamų gatvių sąrašą. Tai neteisėtas lėšų panaudojimas. Autorės nuotrauka

„Kupiškėnų mintyse“ anksčiau rašėme, kad Kupiškio rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba pagal pateiktą Aukštupėnų kaimo gyventojo skundą pradėjo patikrinimą dėl biudžeto lėšų panaudojimo, asfaltuojant Ežerėlio gatvę Aukštupėnų kaime, teisingumo ir teisėtumo. Jo išvados jau gautos. Kas nustatyta?

Jurga BANIONIENĖ

Priešistorė

Skunde teigta, kad sukviesti Aukštupėnų kaimo gyventojai Savivaldybės atstovų buvo supažindinti su minėtos gatvės asfaltavimo projektu.

Vėliau jiems paaiškinta, kad esant lėšų trūkumui, siauras kelio ruožas bus nupiltas tik skalda.

2022 m. spalio pradžioje prasidėjo intensyvūs kelio remonto darbai, kurie sukėlė gyventojams daug nepatogumų, nes išasfaltuotas ne didesnis kaip 3 m kelio plotis, todėl sunku automobiliams prasilenkti, be to, gruntu užpilti vandentiekio šuliniai ir padarytos labai trumpos įvažiavimo keliukų į kiemus nuovažos.

Atlikus objekto patikrą nustatyta, kad kelias išasfaltuotas tikrai siauras, todėl prasilenkti automobiliams, ypač sunkiajai technikai, nesugadinus kelio dangos šonų, neįmanoma.

Gyventojų teigimu, problema tokia, kad prie įvažiavimo į gatvę iš abiejų pusių ant valstybinės žemės savavališkai pasodintos tujų ir pušų gyvatvorės trukdė tiesti platesnį kelią.

Rangovams ir seniūnui nepavyko susitarti su šeimininkais dėl jų pašalinimo.

Plačiau skaitykite sausio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video