2024/03/28

 

LOTERIJOS LAIMĖTOJAI IŠ AUKŠTUPĖNŲ IR JUTKONIŲ

Laimėjimu džiaugiasi Aukštupėnietė Marija Karosienė.

Dar du skelbtos „Kupiškėnų minčių“ laikraščio 2023 metų prenumeratos loterijos laimėtojai praėjusią savaitę redakcijoje atsiėmė pagrindinius prizus – kuponus po 200 eurų. Vienas kuponas buvo skirtas apsipirkti parduotuvėje STIHL, o kitas įsigyti šiltnamiui iš parduotuvės „Sodo harmonija“.
Pakalbinome šių prizų laimėtojus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sodo technika pravers

Aukštupėnietė Marija Karosienė prisipažino, kad mėgsta dalyvauti įvairiose loterijose, juolab kad yra pasisekę ir laimėti.

„Kupiškėnų minčių“ laikraščio loterijoje sėkmė nusišypsojo pirmą kartą. Rajono laikraštį seniai prenumeruoju. Visuomet užsisakau metams. Rūpi vietinės naujienos, kaimų, žmonių gyvenimo aprašymai. Labai gaila ne tik man, bet žinau, kad ir kitiems mano bendraamžiams, kad nebespausdinami mirusių žmonių sąrašai. Anokia čia turėtų būti paslaptis. (Deja, Teisingumo ministerija jau prieš daug metų nusprendė, kad informuoti visuomenę apie mirusįjį neturint velionio artimųjų sutikimo yra Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo pažeidimas, – redakcijos past.)
Gyvenu kartu su dukros šeima. Vyras miręs. Pati esu iš Kupiškio, bet jau apie trisdešimt metų įsikūrusi Aukštupėnuose. Pensininkė. Iki užtarnauto poilsio teko dirbti tuometiniame „Žemės ūkio technikos susivienijime“ dispečere, vėliau Vėžionių žemės ūkio bendrovėje buhaltere. Paskutinė darbovietė prieš pensiją buvo Savivaldybės archyvas. Čia dirbau dešimt metų, šiek tiek laiko ir būdama pensininkė. Ką pirksime STIHL parduotuvėje už tuos laimėtus 200 eurų, dar tarsiuosi su žentu, ko mums labiausiai dabar prie ūkio stinga. Kaime gyvenant visokiausių aplinkos tvarkymo darbų yra apsčiai. Tai ir žolės pjovimas, gyvatvorių karpymas, sodo medelių genėjimas. Manau, kad toje parduotuvėje nusižiūrėsime kokį nors įrankį, tinkamą sodui ir aplinkai prižiūrėti“, – kalbėjo moteris.

Ji pridūrė, kad laimėjimu išties labai džiaugiasi.

Norėjo atnaujinti šiltnamį

Sėkmė „Kupiškėnų minčių“ prenumeratos loterijoje šiemet pradžiugino ir Loretą Skaburskienę iš Jutkonių kaimo. Moteris pabrėžė, kad taip įvyko tik jos mamytės Genovaitės Vaitiekūnienės dėka.
Rajono laikraštį Loretos šeima ir kartu gyvenantys tėvai nuolat skaito. Tik prenumeruodavo trumpesniam laikui, o vėliau pratęsinėdavo. Mamos paraginta šiemet užsisakė ilgesniam laikotarpiui. Buvo, žinoma, ir mintis dėl loterijos.

„Kai kada bandau laimę įvairiose loterijose. Esu laimėjusi iki 50 eurų. Tik „Kupiškėnų minčių“ loterijoje dar neteko nieko laimėti. Tai pirmas kartas. Dėkingi mamai už šią sėkmę.
Mama yra uoliausia laikraščio skaitytoja. Domisi rajono naujienomis, statistika, kiek gimė, mirė žmonių ir kt. Ką perskaito, viską perpasakoja mums. Ne viską randi internete. Mes ne visada turime laiko viską perskaityti, o mano tėvelio jau prastas regėjimas. Abu tėvai ir padiskutuoja, aptaria aprašytus įvykius, naujienas“, – sakė Loreta.

Ji teigė, jog praėjusį rudenį svarstė, kad jau reikia atnaujinti šiltnamį. Tad šis laimėjimas pačiu laiku. Prisidės pinigų ir išsirinks norimo dydžio. Loreta papasakojo, kad šeima gyvena ūkiškai. Laiko dvi karves, vištų. Šiltnamyje sodina pomidorus, paprikas. Planuoja kitą pavasarį ir braškių ten pasodinti, kad sulauktų ankstyvesnio jų derliaus.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video