2024/04/20

 

TARP TIRIAMŲ TRAGEDIJOS BROVARUOSE VERSIJŲ – TYČINIAI VEIKSMAI

EPA-ELTA nuotr.

Ukrainos saugumo tarnybos (UST) atstovai informavo apie tiriamas tragedijos Brovaruose versijas. Tai pranešė UST spaudos centras, kuriuo remiasi UNIAN.

„UST tyrėjai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sraigtasparnio kritimo Brovaruose (Kyjivo sritis). Šiuo metu nagrinėjamos kelios tragedijos versijos“, – sakoma pranešime.

Tarp šių versijų – skrydžio taisyklių pažeidimas, sraigtasparnio techninis gedimas ir tyčiniai veiksmai transporto priemonei sunaikinti.

„UST darbuotojai, siekdami nustatyti visus priežastinius ryšius ir tragedijos detales, atlieka tyrimo ir operatyvinių priemonių kompleksą“, – pabrėžė žinybos atstovai.

Kaip jau buvo pranešta, trečiadienio rytą Kyjivo srities Brovarų mieste šalia vaikų darželio ir gyvenamojo namo nukrito sraigtasparnis. Per katastrofą žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis, jo pirmasis pavaduotojas Jevhenas Jeninas ir VRM valstybės sekretorius Jurijus Lubkovičius.

Iki šiol žinoma apie 18 žuvusiųjų, tarp kurių – trys vaikai, ir 29 sužeistuosius, tarp kurių – 15 vaikų.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis įpareigojo UST ir Nacionalinę policiją ištirti visas Brovaruose įvykusios sraigtasparnio katastrofos aplinkybes.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video