2024/03/29

 

RAJONE TRYS AKREDITUOTOS NEĮGALIŲJŲ ORGANIZACIJOS

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Baigėsi permainingi 2022 metai. Kokie jie buvo rajone veikiančioms neįgaliųjų organizacijoms? Ko tikimasi iš naujų metų?
Pasikalbėjome su Kupiškio rajono neįgaliųjų draugijos pirmininku Laimantu Gaučiu, su Panevėžio ir Utenos regiono aklųjų centro Kupiškio filialo pirmininke Kristina Malinauskiene ir su Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininku Benediktu Lukoševičiumi.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Daug nežinomybės

L. Gaučiui 2022-ieji buvo pirmi jo, kaip organizacijos vadovo, darbo metai, tad sunku palyginti, kaip sekėsi. Viskas klostėsi lyg ir neblogai. Sėkmingai vykdytas tęstinis neįgaliųjų integracijos į visuomenę projektas. Neįgaliesiems teiktos pavėžėjimo paslaugos.

Įgyvendinta jų užimtumo programa. Veikė pynimo, muzikos būreliai. Iš naujo susikūrė ansamblis „Šaltinis prie Kupos“. Taip pat teiktos skalbimo, prausimosi paslaugos kupiškėnams. Jas viešųjų pirkimų būdu iš jų pirko Savivaldybė.

„Kupiškio rajono neįgaliųjų draugija gavo akreditaciją. Gali toliau burti ir teikti paslaugas neįgaliesiems. Kol kas šiemet daug nežinomybės dėl finansavimo, dėl neįgaliųjų integracijos į visuomenę projekto tęstinumo. Mūsų organizacijai priklauso apie 200 narių. Tik ne visi galės dalyvauti tame projekte. Šio projekto dalyviai turi atitikti tam tikrus kriterijus, turėti atitinkamą neįgalumo lygį ir specialiuosius poreikius. Dar negaliu pasakyti, kiek bus tokių žmonių. Per sausį turime išsiaiškinti.
Pas mus dirbs du žmonės – socialinis darbuotojas ir užimtumo būrelių kuratorius. Bandysime toliau teikti ir pavėžėjimo paslaugą, jei gausime papildomą finansavimą ir bus poreikis.
Savivaldybė toliau žada pirkti iš mūsų skalbimo ir prausimosi paslaugas. Esame jai pateikę paraišką, kad tas paslaugas norime ir toliau teikti.
Naujaisiais metais visiems linkiu sveikatos, sėkmės. Laimingų metų, kad nebūtų karo“, – kalbėjo L. Gaučys.

Plačiau skaitykite sausio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4,60 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video