2024/05/02

 

TRUMPAI APIE VADOVŲ PAIEŠKĄ BEI ATRANKĄ

Unsplash nuotrauka

Surinkti produktyvią specialistų komandą visada yra didelis iššūkis. Jis tampa dar sudėtingesnis, kai iškyla poreikis rasti tinkamą vadovą, kuris būtų ne tik geras savo srities specialistas, bet ir gebėtų suburti bei motyvuoti komandą organizacijos tikslų realizavimui. Nekompetentinga vadovų paieška ir atranka organizacijai gali kainuoti daug laiko bei finansų, todėl patartina, ieškant vadovo esamai ar naujai buriamai specialistų komandai, pasikliauti ilgametę patirtį turinčių specialistų paslaugomis. Pasitelkus specialistus vadovaujančias pareigas užimančių darbuotojų paieškai bei atrankai, Jūs jokiu būdu neliekate nuošalyje ir nuolat esate informuojami apie paieškos bei atrankos eigą, be to, gaunate ženkliai daugiau informacijos ir apie pačią darbo rinką, ir apie Jūsų, kaip darbdavio, įvaizdį joje.

Nuo ko pradedama vadovų paieška?

Vadovams yra keliami dar aukštesni reikalavimai nei kitiems komandos nariams. Iš jų tikimasi specifinių savybių bei įgūdžių, kurie geriausiai atitiktų organizacijos filosofiją bei darbo specifiką. Pirmojo susitikimo su specialistais, vykdysiančiais darbuotojų, galinčių užimti vadovaujančias pareigas Jūsų organizacijoje, paiešką bei atranką metu, turėsite galimybę išsigryninti savo realius lūkesčius, susijusius su būsimų vadovų kompetencija, pageidaujamais įgūdžiais, asmeninėmis savybėmis, vertybėmis ir pan. Ekspertinės įžvalgos bei aukšta specialistų, padėsiančių Jums šiame procese, kompetencija leidžia būsimų vadovų atrankos procesą padaryti ženkliai greitesnį bei efektyvesnį.

Atsižvelgiant į tai, kad kiekviena vadovų paieška dažnai būna vis kitokio pobūdžio, Jums tinkamiausio vadovaujamas pareigas užimančio darbuotojo paieškoms bei atrankai bus paskirtas tinkamiausias savo patirtimi specialistas. Pažymėtina, kad nuo pat pradžių gausite ir visą informaciją apie preliminarią atrankos trukmę bei minimalų pristatomų kandidatų skaičių.

Tinkamas atrankos metodų bei priemonių parinkimas lemia puikius rezultatus

Kaip jau buvo minėta, kiekviena vadovų paieška dažniausiai būna vis kitokio pobūdžio bei išsiskiria savo specifika, kurią labai dažnai padiktuoja ir Jūsų, kaip būsimo darbdavio, individualūs poreikiai. Atsižvelgiant į tai, kiekvienu konkrečiu atveju vadovų paieškas bei atrankas vykdantys specialistai parenka individualiai Jūsų situacijai tinkamiausius paieškos bei atrankos metodus bei priemones, ir jas įgyvendina. Pažymėtina, kad paieškos bei atrankos specialistai orientuojasi ne tik į aktyvius, bet ir į pasyvius kandidatus, todėl yra pasitelkiamas ir garsusis „galvų medžioklės“ metodas.

Kas garantuoja, kad atrastas kandidatas puikiai atitiks Jūsų lūkesčius?

Visi atrinkti kandidatai yra vertinami, pasitelkiant įprastus standartizuotus testus, taip pat vadovaujančioms pareigoms skirtus specializuotus psichologinius testus bei, žinoma, Jūsų deleguotų praktinių užduočių atlikimo rezultatus. Toks kompleksinis vertinimas garantuoja, kad potencialūs kandidatai būtų tinkamai įvertinti, o atrinkti specialistai idealiai tiktų vadovaujančioms pareigoms Jūsų organizacijoje užimti. Specialistai, vykdę potencialių kandidatų paiešką bei atranką, kandidatų pristatymuose pateiks visą Jums aktualią informaciją, susijusią su kandidatais, t. y., išsamią informaciją apie kandidatų darbinę patirtį, turimas savybes bei vertybes, taip pat jų lūkesčius, susijusius su darbo vieta, ir, žinoma, šių kandidatų atitiktį Jūsų lūkesčiams bei nustatytiems reikalavimams. Jūs taip pat gausite visą informaciją apie potencialių kandidatų stipriąsias ir silpnąsias savybes bei  potencialią riziką, susijusią su konkrečiu kandidatu, taip pat turėsite galimybę susipažinti su psichologinių bei protinių testų rezultatais ir juos palyginti.

Market Rats inf.

Užs. Nr. 1230

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video