2024/04/25

 

RUNGTYNIAVO TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETO LANKYTOJAI

Senjorai startams pasirengę.

Kupiškio stadione rugsėjo 21 dienos popietę smagiai praleido Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto (TAU) lankytojai. Tą dieną čia jiems surengta senjorų sporto šventė „Universiada“. Taip jie įsijungė į šių metų Europos judumo savaitės renginius.
Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centras padėjo senjorams organizuoti šią sporto šventę.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

„Universiados“ dalyvius sveikinusi Ingrida Tuskienė, Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorė, sakė, kad jie galės išbandyti penkias rungtis, iš kurių dvi bus naujos, ir su jomis supažindins svečias iš kaimyninio rajono.
Naujos rungtys aisštokas, arba lietuviškai akmenslydis, ir „Cornholas“, arba kukurūzinė lenta, labai sudomino senjorus.
Su šių žaidimų taisyklėmis supažindino Rokiškio aisštoko sporto klubo prezidentas Vaidas Valotka. Jis sakė, kad kukurūzines lentas paliks Kūno kultūros ir sporto centre, kad norintys ir vėliau galėtų pažaisti.

„Universiados“ dalyviai dar rungėsi smiginio, lėkščiasvydžio, rutulių mėtymo rungtyse.
Į šventę buvo atvykęs ir rajono meras Dainius Bardauskas su Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldiene. Jie ne tik linkėjo sėkmės, gražų įspūdžių rungtynių dalyviams, džiaugėsi jų aktyvumu, bet ir patys išbandė savo jėgas įvairiose rungtyse.

Marytė Semaškienė, TAU rektorė, sakė, kad tokia senjorų sporto šventė vyksta antrą kartą. Pernai buvo ruoštasi IV nacionalinei TAU universiadai Radviliškyje. Ten kupiškėnai pasirodė neblogai, užėmė 8–9 vietą. Tai paskatino ir toliau rungtyniauti, mankštintis. Buvo nutarta kurti sporto ar fizinio parengimo fakultetą. Rektorė labai tiki, kad tie planai šiais metais Kupiškio TAU išsipildys.
„Universiadoje“ prizines vietas laimėjusios komandos apdovanotos diplomais, o visiems dalyviams įteikti atminimo medaliai.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video