2024/04/20

 

LIETUVIŠKŲ ŠAKNŲ TURINTI UKRAINIETĖ RŪPINSIS KUPIŠKĖNŲ SVEIKATA

Kupiškio ligoninėje dirbs gydytoja iš Ukrainos, Dnipro miesto. Autorės nuotrauka

Į Kupiškio ligoninės kolektyvą netrukus turėtų ateiti gydytoja Natalia Nedohybchenko iš Ukrainos, Dnipro miesto. Planuojama, kad gydytojo terapeuto ir alergologo klinikinio imunologo licencijas turinti medikė dirbs keliuose skyriuose – priėmimo, slaugos, vidaus ligų. Nuo karo baisumų su dviem vaikais iš Ukrainos bėgusi moteris prieš penkis mėnesius atsidūrė Lietuvoje, o vasarai baigiantis atvažiavo gyventi į Kupiškį.

Jurga BANIONIENĖ

Kai susitikome su Natalia pasikalbėti, ji turėjo puikių žinių – pagaliau patvirtinta licencija, leisianti verstis gydytojo praktika Lietuvoje. Gydytoja dirba ir dabar, tik nuotoliniu būdu – kasdien veda paskaitas internetu medicinos studentams, konsultuoja savo pacientus iš Ukrainos.

Paklausta, ar nerimauja dėl būsimo darbo, pašnekovė tikino, kad per ilgą savo gydytojos praktiką turėjo daug pacientų. Patirties yra nemažai, tad nerimo nejaučia. Visą tą laiką, kol laukė licencijos, lankėsi Kupiškio ligoninėje, gilinosi, kaip reikės pildyti medicininius dokumentus, susipažino su kompiuterinėmis programomis. Mano, kad su viskuo susitvarkys.

„O pacientai juk visur vienodi, kai jiems skauda, kiekvienas paaiškina, kas jam kelia nerimą“, – šypsojosi N. Nedohybchenko.

Ukrainoje, Dnipre, iki šiol gyvenusi gydytoja dirbo šio miesto valstybinėje ligoninėje, taip pat privačioje medicinos klinikoje, dėstė Dnipro valstybinio medicinos universiteto ir medicinos instituto studentams.

Plačiau skaitykite rugsėjo 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video