2024/04/28

 

ENERGIJOS TAUPYMO PASIŪLYMAI – DARBAS NAMUOSE IR GREIČIO RIBOJIMAS KELYJE

Energetikos ministerijos nuotrauka

Planas, kuris bus pristatytas šio trečiadienio Vyriausybės pasitarime, parengtas remiantis Europos Komisijos, Tarptautinės energetikos agentūros bei Lietuvos energetikos agentūros rekomendacijomis, kitų šalių taupymo planų ir rekomendacijų analize bei valstybės valdomo turto duomenimis apie energetines sąnaudas.

Tarp siūlomų greitojo poveikio priemonių – temperatūros patalpose sumažinimas iki 19 laipsnių šildymo sezono metu, vasarą – kondicionierių temperatūros pakėlimas iki 27 laipsnių,  karšto vandens išjungimas viešojo sektoriaus pastatuose ir kitos priemonės. Nuotolinį darbą taikančioms institucijoms siūloma taikyti jį penktadieniais ir pirmadieniais – taip pastatų administratoriams atsirastų galimybė keturioms dienoms iš eilės šildymo temperatūrą patalpose sumažinti iki 17 laipsnių.

Taip pat siūloma dviem mėnesiais prailginti maksimalaus 110 km/h leistino greičio ribojimą greitkeliuose. Tai reiškia, kad maksimalus 110 km/h leistinas greitis greitkeliuose įsigaliotų jau nuo spalio ir tęstųsi iki gegužės vietoj šiuo metu galiojančio lapkričio-kovo mėn. periodo.

Parengta pagal Energetikos ministerijos informaciją

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video