2024/04/20

 

DEGĖ TRAKTORIUS-PURKŠTUVAS

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Birželio 15 d. ugniagesiai skubėjo į Noriūnų seniūnijos Paprūdžių kaimą. Gautas pranešimas, kad laukuose dega traktorius.  

Jurga BANIONIENĖ

Pirmas šią vasarą

Pasak Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Vaido Juknevičiaus, lauko keliukais nuvažiavus į įvykio vietą, degė traktorius-purkštuvas „Mazzotti“.

„Degė elektros instaliacija. Operatyviai sureagavo patys transporto priemonės valdytojai, buvo pasitelkti šeši milteliniai gesintuvai, tad jie gaisrą užsigesino patys. Mūsų ugniagesiai atjungė akumuliatorius, gesinimo darbų nebeatliko“, – teigė pašnekovas.

Apdegė kabina, valdymo prietaisų skydelis.

„Gaisras kilo dirbant, labiausiai tikėtina, kad dėl įvykusio elektros instaliacijos gedimo užsidegė laidų pynės ir mazgas, kuriame jie sueina. Tai pirmas toks gaisras šią vasarą. Ūkininkai jau daugiausia važinėja su naujais traktoriais, kiek tenka daryti reidų rugpjūtį, per javapjūtę, matome, kad jie apsirūpinę gesintuvais, pirminėmis gaisro gesinimo priemonėmis, netgi papildomai, daugiau nei reikalauja bendrosios gaisrinės saugos taisyklės“, – kalbėjo V. Juknevičius.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video