2024/03/28

 

GIMNAZIJŲ REITINGAS – KARANTINAS KUPIŠKĖNAMS TIK ŽNYBTELĖJO

Kristinos Valytės nuotrauka

Žurnalas „Reitingai“ devintą kartą pristatė visų šalies gimnazijų reitingą. Šį kartą vienas svarbiausių vertinimo kriterijų buvo šimtukininkų skaičius ir tolesnis abiturientų kelias baigus gimnaziją.

Žurnalo analitikai atkreipė dėmesį, kad karantinas dėl COVID-19 ligos pandemijos turėjo rimtų pasekmių tiek abiturientams asmeniškai, tiek jų mokyklų pasiekimams.
Tai matyti iš 2021 metų laidos abiturientų valstybinių brandos egzaminų rezultatų.

Kaip šių metų gimnazijų reitinge atrodo Kupiškio rajono gimnazijos ir koks Savivaldybės reitingas pagal švietimo rodiklius?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vertinant gimnazijas, tradiciškai atskirtos mokyklos, kurios mokinius atsirenka ir kurios tokios teisės neturi ir priima mokinius pagal vadinamąjį teritorinį principą.

Šiai gimnazijų grupei priskirtos ir Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija bei Subačiaus gimnazija.

Tarp reitinguotų 357 gimnazijų, kurios neturi teisės atsirinkti mokinių, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija šių metų reitinge yra 41, o pernai buvo 28. Taigi rezultatai suprastėjo.

Gimnaziją 2021 metais čia baigė 70 abiturientų, į trečią gimnazijos klasę 2019 metais priimtas 71 mokinys. Į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose įstojo studijuoti 41 abiturientas, į užsienio aukštąsias mokyklas – 2. Trys abiturientai gavo 100 balų įvertinimus.

„Esame tarp 50 geriausių šalies gimnazijų. Manau, tai neblogas pasiekimas. Prastesnius šių metų reitingo rezultatus lėmė nuotolinis mokymas karantino metu. Tai pajuto ir kitos gimnazijos“, – pakomentavo Virgilijus Žilinskas, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius.

Subačiaus gimnazija šių metų reitinge yra 88, o pernai buvo 134. Taigi rezultatai pagerėjo. Per pastaruosius mokslo metus nebuvo mokinių nubyrėjimo.

Plačiau skaitykite gegužės 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video