2024/03/29

 

KAIP PATIKRINTI AR NAUDOTI AUTOMOBILIAI TURI DEFEKTŲ?

Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Perkant nenaują transporto priemonę neretai rizikuojame, kadangi pasitikėti pardavėju ne visuomet galima. Tuo labiau, kad dažnai tenka išgirsti istorijų apie specialiai paslėptus gedimus bei kitas problemas. Aišku, šiomis dienomis tokių atvejų pasitaiko mažiau, tačiau tikybė būti apgautam dar išlieka. Todėl geriausia rinktis tokius automobilius, kurie būtų jau patikrinti. Lietuvoje yra ne viena įmonė, kuri siūlo įsigyti jau patikrintas naudotas transporto priemones. Taip pat joms gali būti suteikiama garantija, kas leis jaustis visiškai ramiai ir nesibaiminti dėl galimų gedimų. Vis tik perkant iš atsitiktinių pardavėjų reikėtų pasidomėti automobilio istorija – tą nesunku sužinoti pasinaudojus VIN kodu ar patikrinimu patikimame servise.

Į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkantis?

Kiekvienas gali turėti asmeninius pasirinkimus ir tą puikiai įrodo gatvėse važinėjantys įvairiausi automobiliai. Tiesa, yra tam tikrų aspektų, į kuriuos būtų naudinga atkreipti dėmesį. Pirmiausia, tai būtų rida – kuo daugiau naudoti automobiliai bus nuvažiavę, tuo atitinkamai ir visos jų dalys bus labiau nusidėvėję. Kokybiškos transporto priemonės gali įveikti ne vieną šimtą tūkstančių kilometrų, jeigu jos buvo tinkamai prižiūrimos. Tai patikrinti yra labai paprasta jei buvo pildoma visa serviso istorija ir tinkamai registruojama. Tokios prevencinės priemonės yra atliekamos tiek mūsų šalyje, tiek ir užsienyje. O vienas iš svarbiausių dalykųapie kuriuos vertėtų pasidomėti – praeityje buvę autoįvykiai.

Ar lengva sužinoti visą istoriją?

Tai labai priklauso nuo konkretaus atvejo ir pačio pardavėjo. Dažnai visai be reikalo nerimaujama ir įsivaizduojama, jog norima kažką nuslėpti. Kartais tai daroma ir daugeliui nėra naujiena, jog kai kurie naudoti automobiliai pardavinėjami su atsukta rida ar dar didesnėmis paslėptomis problemomis. Tačiau visa tai išaiškinti gali būti pakankamai nelengva – geriausia būtų rinktis patikimus automobilių pardavėjus. Jie pateikia visą automobilio istoriją patvirtinančius dokumentus, kuriuose aiškiai pateikiama reikiama informacija ir nereikės dėl nieko nerimauti. Kitas būdas – atlikti paiešką pagal VIN kodą – ji taip pat suteikia pakankamai nemažai svarbios bei naudingos informacijos.

Krasta Auto inf.

Užs. Nr.560

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video