2024/04/23

 

KELIONĖ Į „PAŽADĖTĄJĄ ŽEMĘ“ PIGESNĖS MĖSOS IR MAKARONŲ

Lietuvių pamėgta „Kaufland“ parduotuvė. Vidurdienį yra laisvų vežimėlių, o parduotuvėje prekių pasirinkimas labai nedidelis. Autorės nuotraukos

„Ar jau ten buvai? Kaip ten, ar tikrai apsimoka? Parodyk, ką atsivežei?“ – vis dažniau tokie klausimai pasigirsta tarpusavio pokalbiuose, socialinėje erdvėje.
Praėjo beveik trys savaitės, kai kaimyninėje Lenkijoje įsigaliojo nulinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas maistui, dujoms ir trąšoms, o kuro tarifas sumažintas nuo 23 iki 8 procentų. Atrodo, neįtikėtina, kai visame pasaulyje kainos kyla, Lenkijoje atvirkščiai – krinta.

Ar tikrai ten teka pigesnės pieno ir kuro upės, o mėsos kilogramas nekainuoja nė 2 eurų? Į visą šį kainų vajų pabandykime pažiūrėti ne tik lietuvių, bet ir vietinių lenkų akimis.

Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Šiauliai, Tauragė, Skuodas, Zarasai, Rokiškis, Kupiškis. Tokios tą ankstyvą rytą lietuvių, atvažiavusių į Suvalkus prie Piko bazės, gyvenimo vietos. Vilniečiai ir kauniečiai čia jaučiasi kaip vietiniai. Pirmas įspūdis nuvykus, kad esame ne Lenkijoje, o Lietuvoje, nes lenko čia nė su žiburiu nerasi. Nors bazė pradeda dirbti nuo 5 valandos ryto, lietuviai būriuojasi jau prieš penkias.

O nuotaikos nėra šventinės. Gal greičiau sumišimas, pyktis ir nuoskauda, kad pigesnio maisto reikia ieškoti kitoje valstybėje.

Plačiau skaitykite vasario 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Buvau, patiko ir rekomenduoju

  • Buvau . Nepatiko .

Rekomenduojami video