2024/04/26

 

NAUJAS COVID-19 ŽIDINYS KUPIŠKIO LIGONINĖJE

ELTA nuotrauka

Statistikos departamento pateiktais vasario 18 dienos duomenimis, sergamumo COVID-19 liga rodiklis per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų Kupiškio rajone buvo 4451,5 (vasario 14 d. – 3486,5). Sergamumas Lietuvoje yra 4291,5 (vasario 14 d. – 5010,6). Visos savivaldybės – juodojoje sergamumo zonoje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ligoninėje sunki padėtis

Vasario 18 dienos duomenimis, rajone buvo 11 aktyvių ligos židinių. Beveik visi ugdymo įstaigose Kupiškyje, Subačiuje ir Noriūnuose. Naujas ir didžiausias COVID-19 ligos židinys susiformavo Kupiškio ligoninėje, kur serga 15 žmonių. Vėliau paaiškėjo, kad sergančių yra ir daugiau.

Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka patvirtino, kad ligoninėje yra COVID-19 ligos židinys.

„Situacija gana sunki, nors ir labai saugojomės, griežtai ribojome ligonių lankomumą. Ilgą laiką pavyko išvengti tos infekcijos protrūkių, bet labai užkrečiama omikron atmaina visgi atkeliavo ir pas mus.

Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje šiuo metu serga visi per 20 pacientų. Nuo vasario 15 dienos Kupiškio ligoninėje vėl skubiai atidarytas COVID-19 ligos skyrius. Šiandien šiame skyriuje jau turime 7 išorės pacientus.

Problema – darbuotojų trūkumas dėl šios infekcijos. Serga 17 medikų. Dar keli turi nedarbingumą dėl kitų ligų. Kad galėtume teikti paslaugas ir jų kokybė nenukentėtų, pasitelkėme gydytojus iš šalies. Tai Romą Ramanauskienę ir Arvydą Štelemėką“, – situaciją komentavo ligoninės vadovas.

Paklaustas, ar priimami į stacionarą kitomis ligomis sergantys pacientai, J. Panka sakė, kad šiuo metu siekiama visus gydyti ambulatoriškai, kol nuslūgs infekcijos banga. Taip pat ir į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių neguldoma naujų pacientų.

„Tikimės, kad COVID-19 ligos banga atslūgs ir kovą vėl galėsime pradėti dirbti įprastu ritmu“, – vylėsi J. Panka.

Jis pridūrė, kad plečiama slaugos paslauga ligoninėje, kad šiame skyriuje pradėjo dirbti naujas gydytojas.

COVID-19 statistika

Bendras užsikrėtusių koronavirusine infekcija žmonių skaičius nuo jos plitimo pradžios Kupiškio rajone vasario 18 dieną buvo 3268. Sirgo – 457, pasveiko 2711. Per 14 dienų naujų atvejų – 715, o per pastarąsias 7 dienas – 348. Nuo COVID-19 ligos yra mirę 42 žmonės. Pastarosiomis dienomis  mirčių statistika pasipildė 1 mirusiuoju.

Vasario 18 dienos duomenimis, rajone per pastarąją parą užregistruoti 62 susirgę žmonės.

Rajone per pastarąsias 7 dienas atlikti 764 tyrimai. Teigiamų tyrimų dalis buvo 54,1 proc. Lietuvoje šis rodiklis – 50,9 proc.

Kupiškio rajone, vasario 18 dienos duomenimis, bent vieną skiepo dozę yra gavę 75,8 proc. gyventojų. Iš jų 37,4 proc. pasiskiepiję stiprinamąja vakcinos doze. Norinčių skiepytis per dieną būna vos keli.

Vis dėlto medikai žmones ragina pasiskiepyti, nes vakcinuoti žmonės serga kur kas lengviau.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • BDAR apsauga asmens duomenims suteikiama neatsižvelgiant į technologijas, naudojamas tokiems duomenims tvarkyti. Ji yra „neutrali technologijų atžvilgiu“ ir taikoma duomenų tvarkymui tiek automatizuotomis, tiek neautomatizuotomis priemonėmis, jeigu duomenys yra rūšiuojami pagal iš anksto nustatytus kriterijus (pvz., abėcėlės tvarka). Taip pat nesvarbu, kaip duomenys yra saugomi: IT sistemoje, pasitelkiant stebėjimą vaizdo kameromis ar popierine forma. Visais šiais atvejais asmens duomenims taikomi BDAR nustatyti apsaugos reikalavimai.

    Asmens duomenų pavyzdžiai:

    vardas, pavardė;
    namų adresas;
    elektroninio pašto adresas, pavyzdžiui, vardas.pavardė@įmonė.com;
    asmens tapatybės kortelės numeris;
    buvimo vietos duomenys (pvz., buvimo vietos duomenys mobiliajame telefone)*;
    interneto protokolo (IP) adresas;
    slapukų identifikatoriai*;
    jūsų telefono reklamos identifikatorius;
    ligoninės arba gydytojo turimi duomenys, kurie gali būti simbolis, pagal kurį galima konkrečiai nustatyti asmens tapatybę.

    Tai va. Kitur jau nebeskelbia IP adreso. Bijo gauti badą už duomenų viešinimą.

  • Kupiškį iš Liutargo žadino du vadovai, tai Tamošiūnas ir dabartinis Bardauskas. Visi kiti buvo tik kad buvo. O tu Seni arba nieko nesupranti, arba tau meras ant bambos užmynė.

  • Nerimsti ,,seni“ neparašęs apie merą, kaip tamstytę laiko kupiškio žeme? žiurek saves ,savo aplinkos, nes labai gali atsirugti,anksčiau ar veliau, o čia niekas be jusų ir nebediskutuoja, ar ne geda, reika kreiptis i tam tikras institucijas ir pagal IP atgaminti, labai nusibodai.

    • Ar parašiau netiesą?

  • Nieko nuostabaus kai ligoninei vadovauja kasininkas iš LIDL parduotuvės.Reikėjo geriau testuoti ligonius atvežtus iš Panevėžio ligoninių,tai grynas apsileidimas,kas atsakys.Čia mat ne prekių skanavimas ,Dieve daugiau negu baisu.Manau atsiras kas ištyrs Šį baisų aplaidumą

    • Man tai baisiau, kai Kupiškiui vadovauja teisiamas kyšininkas, jau buvęs ir anksčiau nuteistas, kolūkio veterinaras.

Rekomenduojami video