2024/03/29

 

NUO ŠIANDIEN ĮSIGALIOJA 7 MĖNESIŲ TERMINAS GALIMYBIŲ PASUI

Nuo antradienio galimybių pasui įvedamas 210 dienų (septynių mėnesių) galiojimo terminas po pilnos vakcinacijos. Galimybių paso terminą bus galima pratęsti pasiskiepijus sustiprinamąja vakcinos doze.

Ribotą laiką galimybių pasas ar jam alternatyvūs dokumentai septynis mėnesius galios 16 m. ir vyresniems asmenims, kurie yra pasiskiepiję pilna „Comirnaty“ ar „Spikevax“, „Janssen“ arba „Vaxzevria“ vakcinos nuo COVID-19 schema.

Taip pat galimybių pasas neribotą laiką galios pilna schema paskiepytiems ir persirgusiems asmenims, jeigu persirgimo faktas yra patvirtintas PGR tyrimo rezultatu.

Galimybių pasas neribotai galios tiems, kurie pasiskiepijo sustiprinamąja „Comirnaty“, „Spikevax“ ar „Janssen“ vakcinos doze. Dokumentas įsigalioja pasiskiepijimo sustiprinamąja doze dieną. Skiepijimas sustiprinamąja doze vaikams iki 18 m. nėra vykdomas.

Dokumentas nuo gruodžio 28 dienos bus reikalingas ir vyresniems nei 12 metų amžiaus asmenims. Iki šiol jis buvo reikalingas nuo 16 metų. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau yra pabrėžęs, kad šio dokumento mokyklose nebus reikalaujama.

Galimybių pasas ir jam alternatyvūs dokumentai bus išduodami pasiskiepijusiems, persirgusiems ar tyrimus atlikusiems vaikams.

ELTOS inf.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Geriau vieną kartą persirgti ir įgyti imunitetą bei gauti neriboto galiojimo GP, nei kas pusmetį (jei nesugalvos dar dažniau) „vakcinuotis“ „sustiprinančiom dozėm“, kurios neaišku ką stiprina, o tik gerokai papildo farmacijos įmonių kišenes.

Rekomenduojami video