2024/04/24

 

TĖVŲ SPRENDIMU Į KLASES GALI GRĮŽTI NE VISI PRADINUKAI

Nuo rugsėjo mokinių, mokytojų ir kitų mokyklos darbuotojų laukia naujovės. Jei orai leis, bus daugiau pamokų lauke, bus leidžiama pietauti klasėje, o suaugusieji mokyklos viduje turės dėvėti apsauginę veido kaukę. Visa tai (ir dar daugiau) numatyta Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijose. Autorės nuotrauka

Didžioji dalis mokyklinio amžiaus vaikus turinčių tėvų nori, kad jų vaikai kuo greičiau sugrįžtų į klases. Nuotolinis mokymasis visiems įkyrėjo iki gyvo kaulo. Net ekspertai pripažįsta, kad tokia mokymosi forma vaikams ne į sveikatą. Į mokyklą nori ir vaikai.

Vis dėlto prastėjanti sergamumo COVID-19 liga statistika kelia ir nerimo. Kaip gyvensime toliau, kaip reikės prisitaikyti prie šios situacijos? Negi tūnosi visą gyvenimą namuose?

Tokios abejonės atsispindi ir rajono gyvenime. Pradinukai dvi savaites ėjo į mokyklas. O dabar kai kurie tėvai vėl nori, kad jų vaikai mokytųsi nuotoliniu būdu. Tai sukėlė tam tikrą sumaištį ir kitų tėvų nepasitenkinimą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasigenda komunikacijos ir ryžtingų sprendimų

Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos pradinukų tėvų atstovai nusiskundė prasta mokyklos administracijos komunikacija su mokinių tėvais. Kodėl tėvai neinformuojami apie testavimą kaupinių metodu? Iš kur tie mėginiai imami? Ar iš nosies landos, ar iš nosiaryklės?

Pradinukai, ypač pirmokai, verkia, kad nuo pirmadienio vėl reikės mokytis nuotoliniu būdu. Tėvai susirūpinę savo vaikų psichine savijauta. Jie supranta, kad rajone sergamumas COVID-19 liga nemažėja, bet Vyriausybė yra suteikusi galimybę mokyti pradinukus mokyklose, jei bus atliekamas mokinių namų ūkių testavimas kaupinių metodu. Kodėl negali veikti tos klasės, kur per 76 proc. ar daugiau nei pusė tėvų pasisako už kontaktinį mokymą? Gal apsispręstų ir kiti tėvai, jei jiems būtų išsamiau paaiškinta apie testavimą. Anketos tėvams buvo išdalytos tik kartą kovo 18 dieną. Anot mokinių tėvų, susidaro toks įspūdis, kad norima tik apsidrausti, kad nekiltų didesnių problemų, bet nei progimnazijos, nei Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus ryžtingų sprendimų, kad pradinukams būtų geriau, nematyti.

„Šiuos mokslo metus galima drąsiai nubraukti. Vaikai beveik nieko neišmoko. Daugumos tėvai dirbo visą tą laiką su jais kartu nuotolinius darbus. Atstoti mokytoją vaikui labai sudėtinga. Dabar sugrąžinimas į nuotolines pamokas, atrodo, tarsi būtų vaikui duotas saldainis ir netrukus iš jo atimtas“, – sakė vienas iš tėvų.

Plačiau skaitykite balandžio 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Įdomu ir apie maitinimą. Mokykloje vaikas parneša čekius. Įdomios kainos tai 90 cnt tai 1.80 cnt. Labai pabrango maistas tėvai galėjome būti informuoti. Nesuprantami dalykai vyresnės klasės moka už tą patį patiekalą daugiau,o pradinukai mažiau kodėl?
    Ir kainos kasdien kitos ir dideles

  • Man kartais kyla klausimas apie tuos tėvus kuryje dėl savo kvailų įsitikinimu neleidžia vaikų testuoti ir skiepiti turiu omenyje covida, reikalaudami jiems išskirtiniu sąlygų dėl jų vaikų nuotolinio mokymo. Ar jie kai patys suserga ar vaikai suserga gydosi be cheminių vaistų be daktarų ar net ligoninės pagalbos turbūt ne net kategoriškai reksmingai reikalauja iš daktarų ipatingo dėmesio. Bagaigai tie alia tėvai kurie draudžia vaikus testuoti ir skiepiti turi iš savo lėšų samdyti mokytojus nuotoliniai mokymui ir patys turi prisiimti visa atsakomybė. Visi medikai, pedagogai, socialiniai darbuotojai atsisako skiepitis be pateisinamos priežasties turi būt nedelsiant atleisti iš darbo

  • Pagaliau

  • Kaip gali vaikai išmokti, kai tėvai daro namų darbus už vaikus. Pasiteisinimas, kad mokytojai neišaiškina – netinkamas. Jei patys tėvai nesugeba išauklėti vaikų ir jiems išaiškinti, kad pamokų metu reikia mokytis ir klausyti mokytojos, o ne žaisti žaidimus ar žiūrėti filmukus, tai ar kalta mokykla? Namuose auga pradinukas ir bet pavyko susitarti, kas yra svarbiau. Iš patirties žinau, kokie gali būti tėvai. Tai labai gerai matosi vaiko klasėje. Jiems kontaktinis mokymasis – blogai, nuotolinis – blogai… Atvažiavus pasiimti vaiko po pamokų, tenka susitikti su kitais tėvais ir išklausyti, kaip viskas blogai. Išsunkia visai likusiai dienai. Keista, bet net man norisi laikytis kuo toliau nuo mokyklos, kad tik nesutikti tėvų. Laimei, bent jau savo darbe jų nesutinku.

Rekomenduojami video