2024/03/29

 

VELYKŲ LAUKIANT: DEKORACIJOS, KURIŲ NENUSIPIRKSIME

Ant kiaušinio galima ir visą pasakojimą išpiešti. Autorės nuotrauka

Labai greitai apsisuko metų ratas – šį sekmadienį švęsime šv. Velykas. Jau antrą kartą jas sutiksime namuose, į svečius niekur nevažiuosime. Sakytume, nekokios čia šventės tarp keturių sienų. Anaiptol. Tik nuo mūsų pačių priklauso, kokia bus Velykų nuotaika.

Idėjų, kaip nusiteikti šventiškai, netrūksta pačiuose įvairiausiuose šaltiniuose – laikraščiuose, žurnaluose, internete.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Iliustruoti ir apklijuoti kiaušiniai

Kiaušinis nuo senų laikų yra svarbiausias Velykų stalo akcentas, simbolizuojantis gamtos ar net dvasinį atgimimą. Senovės lietuviai kiaušinius margindavo vašku, populiarūs buvo ir skutinėti kiaušiniai. Šias kruopštumo ir įgudimo reikalaujančias technikas išstūmė greitesnį rezultatą ir ryškesnį efektą suteikiantys marginimo būdai.

Internetas mirga nuo pasiūlymų, kaip tuos kiaušinius dekoruoti. Marginti nagų laku, virti ir per naktį laikyti raudoname vyne (atsižvelgiant į vyną, kiaušiniai nusidažo tamsiai ruda, violetine ar pilka spalva, o lukštas gražiai žėri), dažyti akriliniais, tekstiliniais dažais, apiberti aukso imitacijos milteliais, apklijuoti popierinių servetėlių skiautelėmis ir kt.

Visai įdomus ir netradicinis variantas kiaušinius marginti tušu ar paprastu žymekliu. Šis būdas gal netgi tam tikra prasme iškalbingiausias – ant vieno kiaušinio plonomis linijomis galima perteikti visą paveikslėlių pasakojimą.

Plačiau skaitykite kovo 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video