2024/04/23

 

PANDEMIJA TURĖJO ĮTAKOS IR MEDŽIOTOJŲ, ŽVEJŲ GYVENIMUI

Šią žiemą medžiotojams teko malonūs darbai – pasirūpinti pašarais miško gyventojams. Nuotraukoje – medžiotojų pagalbininkas, Šimonių seniūnijos ūkininkas Julius Stukas. Nuotrauka iš Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus archyvo

Griežti karantino reikalavimai suvaržė medžiotojų ir žvejų veiklą. Jie negalėjo išvažiuoti į kitas savivaldybes, neliko medžioklių su varovais, o žvejai turėjo apsiriboti tik vietine žūkle.

Kaip per karantiną sekasi Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriui, kalbėjomės su valdybos pirmininku Bronislovu Domža.

Jurga BANIONIENĖ

Apribojimai – be išimčių

Medžiotojams ir žvejams karantino metu teko, kaip ir visiems, taikytis prie valstybės nustatytų reikalavimų ir jų laikytis.

„Medžioklė tikrai sulėtėjo. Tradicinių medžioklių su varovais neliko, vykdavo tik pavienės. Medžiotojai supratingi, stengdavosi nesibūriuoti, bet kas norėjo medžioti, galėjo tai daryti“, – kalbėjo B. Domža.

Apribojus judėjimą šalyje, medžiotojai taip pat nebegalėjo važiuoti į kitas savivaldybes vykdyti medžioklės veiklos. Šiuo klausimu medžiotojus vienijančios organizacijos kreipėsi ir į Aplinkos ministeriją.

Plačiau skaitykite kovo 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video