2024/04/27

 

PRADINUKŲ BANDYMAS GRĮŽTI Į MOKYKLAS: DAR TEKS PALAUKTI

Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio rajono pradinių klasių mokiniams tęsiamas nuotolinis ugdymas, dėl aukštų sergamumo koronavirusine infekcija rodiklių jų grąžinti į mokyklas neskubama.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazija iki šiol buvo vienintelė įstaiga, atnaujinusi kontaktinį pradinukų ugdymą. Šią savaitę jos pavyzdžiu pasekė dar trys sostinės mokyklos, jau sutikusios įgyvendinti projektą, tam ryžosi ir kelios dešimtys kitų Lietuvos miestų mokyklų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kreipėsi į savivaldybes ir paragino įvertinti savo galimybes dėl pradinių klasių mokinių grąžinimo į klases. Savo atsakymus jos turėjo pateikti iki šios savaitės antradienio.

Jurga BANIONIENĖ

Tiria kaupiniu (grupiniu) metodu

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje vasario 22 dieną pradėtas vadinamasis eksperimentas – Vyriausybės ir Vilniaus savivaldybės sprendimu atnaujintas kontaktinis pradinukų ugdymas. Prieš vaikams grįžtant į mokyklą, mokinių ir mokytojų šeimos patikrintos kaupinių tyrimo metodu. Tiriant juo, į vieną kaupinį, paprastai mėgintuvėlį, surenkama daugiausia iki 5 žmonių ėminių. Pirmą kartą mokinių ir mokytojų šeimos tirtos mobiliame punkte, po savaitės mokiniai ir mokytojai tirti mokykloje. COVID-19 atvejų neužfiksuota, profilaktiškai tikrinama ir toliau.

Kovo 5 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija organizavo nuotolinį savivaldybių administracijų, Vilniaus visuomenės sveikatos centro ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų susitikimą. Jo metu Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos direktorius Rimantas Remeika svarstančias tokį projektą įgyvendinti mokyklas ragino pirmiausia gerai pasverti savo galimybes, tinkamai paruošti bendruomenę ir per visus projekto rengimo ir įgyvendinimo etapus bendradarbiauti su tėvų, savivaldybės ir testavimą organizuojančios įstaigos atstovais.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teigia, kad reguliariai testuojant siekiama užkirsti kelią įsiplieksti ligos židiniui mokykloje ir iš karto jį suvaldyti perkeliant į nuotolinį mokymą vieną konkrečią klasę.

Vykdant bandomąjį projektą mokyklos privalo laikytis ir visų kitų saugumo reikalavimų – tinkamai reguliuoti mokinių srautus, riboti kontaktus tarp klasių, užtikrinti reikiamą higieną ir t. t.

Plačiau skaitykite kovo 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video