2024/04/20

 

VYRIAUSYBĖ LEIDO VEIKTI PARDUOTUVĖMS, TURINČIOMS ATSKIRĄ ĮĖJIMĄ, ATSIVERTI KULTŪROS ĮSTAIGOMS

Vyriausybė nusprendė leisti veikti atskirą įėjimą iš lauko turinčioms parduotuvėms, taip pat kultūros įstaigoms.

Vyriausybė nuo kovo 15 dienos leido veikti ir didesnėms nei 300 kv. metrų parduotuvėms, nustatant 20 kv. metrų ploto reikalavimą vienam klientui arba vienu metu aptarnaujant ne daugiau kaip vieną klientą.

Leista veikti ir kioskams bei paviljonams turgavietėse, turintiems atskirą įėjimą.

„Akivaizdu, kad gali kilti klausimų ir Ekonomikos ministerija yra pasiruošusi išaiškinti, kurie turguose esantys statiniai gali veikti, kurie ne. Mes kalbame apie turguose esančius nedidelius paviljonus ar kioskus, kurie šiuo metu dėl mūsų apribojimų negali veikti. Tačiau tos milžiniškos turgavietės, kurios yra beveik kaip prekybos centrai, galėtų atsidaryti tada, kada atsidarys ir prekybos centrai“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Taip pat leidžiama lankyti uždarose erdvėse esančius muziejus, galerijas, kitas ekspozicines erdves, kurių sąrašą tvirtina kultūros ministras, užtikrinant bilietų platinimą elektroniniu būdu arba išankstinę lankytojų registraciją, elektroninių bilietų arba lankytojų registracijos tikrinimą bekontakčiu būdu prie įėjimo, lankytojų srauto ribojimą – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal viešai lankomą plotą, kad vienam lankytojui tektų ne mažiau kaip 30 kv. metrų ploto.

Lankytojai į tokias įstaigas turėtų ateiti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius.

Leidžiama vykdyti mišrų pradinukų ugdymą, užtikrinant periodinį testavimą, Akmenės rajono, Alytaus miesto, Birštono, Biržų rajono, Kauno miesto, Kazlų Rūdos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Mažeikių rajono, Pakruojo rajono, Palangos miesto, Panevėžio rajono, Plungės rajono, Radviliškio rajono, Raseinių rajono, Rietavo, Šakių rajono, Šalčininkų rajono, Šiaulių miesto, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Vilkaviškio rajono, Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono savivaldybių administracijų pasirinktose ugdymo įstaigose iki kovo 31 dienos.

Nuo kito pirmadienio taip pat ribojamas keliavimas miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto maršrutais – tarpmiestiniame ir priemiestiniame transporte siūloma leisti užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip vieno metro atstumu, o miesto transporte leidžiama užimti sėdimas ir stovimas vietas, jei užtikrinamas ne mažesnis kaip vieno metro atstumas tarp asmenų.

Visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas nuo lapkričio 7 dienos. Naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, priėmė sprendimą karantiną sugriežtinti nuo gruodžio 16 dienos.

Nuo vasario 15 dienos veiklą leista atnaujinti nedidelėms parduotuvėms, teikti grožio paslaugas, vykdyti lauko prekybą.

Šiuo metu karantino režimas galioja iki balandžio 1 dienos.

Kitą savaitę Vyriausybė turėtų spręsti judėjimo tarp savivaldybių ribojimų likimą.

Parengta pagal ELTOS inf., nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video