2024/04/25

 

LIETUVOS MERAI KREIPĖSI Į AUKŠČIAUSIUS ŠALIES VADOVUS

Savivaldybėms taikomi labai griežti skolinimosi reikalavimai. Vilės Leščinskienės nuotrauka

Savivaldybėms taikomi labai griežti skolinimosi reikalavimai.
Vilės Leščinskienės nuotrauka

Lietuvos merai kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus ragindami imtis politinės lyderystės ir leisti savivaldybėms pasinaudoti unikaliomis Europos Sąjungos (ES) suteiktomis galimybėmis investuoti į ekonomikos gaivinimą, regioninės atskirties mažinimą ir viešųjų paslaugų kokybę.

Jurga BANIONIENĖ

Išplatino kreipimąsi

Visų 60 Lietuvos savivaldybių vadovai, tarp jų ir Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas, išplatino kreipimąsi į Prezidentą Gitaną Nausėdą, Seimo Pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir Ministrę Pirmininkę Ingridą Šimonytę kviesdami imtis konkrečių veiksmų suteikiant savivaldybėms daugiau savarankiškumo ir įgalinant jas vykdyti regionų plėtrai būtinas investicijas.

„Laiku nesuteikus galimybių savivaldybėms pačioms investuoti, Lietuva rizikuoja prarasti didelę dalį ES lėšų, su kuriomis galėtume mažinti regioninę atskirtį, stiprinti regionų ekonomiką, kurti palankesnę verslo aplinką ir darbo vietas, gerinti švietimo kokybę, plėtoti infrastruktūrą ir socialines paslaugas, inicijuoti išmaniuosius projektus“, – teigia Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Dabartinė savivaldybių finansinių išteklių formavimo sistema nesudaro galimybių planuoti investicijų ir jas įgyvendinti, nes savivaldybių savarankiškų pajamų šaltiniai yra labai riboti, o skolinimasis suvaržytas dėl griežtų fiskalinių taisyklių. Kyla reali grėsmė, kad savivaldybės negalės pasinaudoti ES fondų lėšomis ir nebus pajėgios įgyvendinti nei regioninių, nei individualių savivaldybių investicinių projektų.

Plačiau skaitykite kovo 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video