2024/03/28

 

NAUJŲJŲ METŲ IŠVAKARĖSE VĖL ĮVEDAMA JUDĖJIMO TARP SAVIVALDYBIŲ KONTROLĖ

Naujųjų metų išvakarėse Lietuvoje vėl įvedamas sugriežtintas judėjimo ribojimas tarp savivaldybių. Asmenims, kurie gudraus ir piktybiškai nevykdys pareigūnų nurodymų, bus taikomos baudos nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų.

Pagal Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtą planą, blokavimo postai prie įvažiavimų į savivaldybės bus įrengti nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Ilgąjį naujametinį savaitgalį šalyje budės 670 policijos ekipažų, dar 250 ekipažų – kontrolės postuose, taigi visoje Lietuvoje savaitgalį patruliuos 920 ekipažų.

Policija skelbia organizuosianti stacionarius kontrolės postus visų šalies savivaldybių centrų prieigose, kuriuose bus kontroliuojamos įvažiuojančios į miestus transporto priemonės, kai kurios savivaldybės tikrins ir išvažiuojančiuosius iš miestų. Dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis, bus įrengiamos stebėjimo kameros ar statomi draudžiamieji ženklai. Kiekviename poste dirbs mažiausiai du pareigūnai, didelio eismo intensyvumo postuose bus pasitelkiami policijos rėmėjai, šauliai ir pan.

Vairuotojai pareigūnams turės ne tik pateikti kelionę pagrindžiančius dokumentus, tačiau, kaip pirmadienį pranešė generalinis policijos komisaras Renatas Požėla, kai kuriais atvejais bus tikrinamas ir vairuotojų blaivumas.

Generalinis policijos komisaras pirmadienį taip pat akcentavo, kad ilgojo naujametinio savaitgalio metu bus didesnis dėmesys skiriamas karantino pažeidimams viešose vietose. R. Požėlos teigimu, tokių priemonių bus imamasi reaguojant į tai, kad praėjusio šventinio savaitgalio metu parkai, paplūdimiai bei kitos viešos vietos tapo pagrindiniais žmonių traukos centrais.

Judėjimo ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje, dėl būtinosios medicininės pagalbos. Judėjimo ribojimas taip pat nebus taikomas ir tais atvejais, kai vykstama į/iš oro uostą bei dėl objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

Policijos departamento teigimu, asmenims, kurie meluos pareigūnams ir piktybiškai nevykdys jų nurodymų, bus taikomos baudos nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų.

Blokavimo postai prie įvažiavimų į miestus buvo įsteigti nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., bei nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video