2024/03/29

 

SUNKIOS BŪKLĖS PACIENTEI PATARĖ KREIPTIS Į PSICHIATRĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

„Jei ne Kupiškio medikai, tikriausiai jau nebeturėčiau savo mamytės“, – taip sakė buvusi kupiškėnė (vardas ir pavardė redakcijai žinoma – aut. past.), šiuo metu gyvenanti užsienyje. Ji nuotoliniu būdu atkakliai rūpinosi, kad jos mama gautų tinkamą medicinos pagalbą. Moterį labiausiai papiktino Respublikinės Panevėžio ligoninės medikų elgesys su jų pagalbos ieškančia mama.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ilgai varstė ligoninių duris

„Dabar tas koronavirusas siaučia. Vėl visi kupini nerimo, pikti, pas gydytojus sunkoka prisibelsti, nes ir jie patenka į saviizoliaciją, suserga. Bet ar visa tai jiems leidžia elgtis nepagarbiai ir nerūpestingai su pacientais?“ – klausė sunkiai susirgusios moters dukra, dėkinga kupiškėnams medikams, ir papasakojo jos šeimą sukrėtusią istoriją.

Rugsėjo 30 d. į Panevėžio ligoninę kreipėsi Kupiškio rajono gyventoja R. I. Jos dukros teigimu, moteris negavo reikiamos pagalbos, nors skundėsi galvos skausmais, silpnumu, vėmė. Atlikti pirminiai kraujo ir šlapimo tyrimai, pasak medikų, buvo geri. Jie padarė tik lašelinę ir išleido moterį į namus. Prieš tai pacientei dar buvo patarta kreiptis į psichiatrą, neva ji gal turinti psichologinių problemų, patiria stresą, jei krinta svoris, skauda galvą.

Dukros teigimu, jos motina tuo metu jau sunkiai orientavosi aplinkoje. Sugrįžusi į namus tegalėjo gulėti lovoje, nuolat vėmė, neturėjo apetito, net gerti vandenį jai buvo sunku, o galvos skausmas buvo nepakeliamas. Mamos būklė sparčiai prastėjo.

Plačiau skaitykite spalio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video