2024/04/19

 

RAJONO POLITIKŲ TURTAI IŠLIKO BEVEIK TOKIE PAT

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) interneto svetainėje yra paskelbti nauji metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų išrašų 2019 metų duomenys. Šiemet galima susipažinti su beveik 48 tūkst. viešai skelbiamų turto deklaracijų išrašų. Tarp jų – ir Kupiškio rajono tarybos narių ir jų sutuoktinių bei kitų savivaldybės tarnautojų, kurie privalo deklaruoti savo turtą, turto deklaracijos.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tarp turtingiausių

Šįkart paaiškėjo, kad turtingiausias Seimo narys – Ramūnas Karbauskis. Jo deklaracijoje nurodoma turto suma siekia daugiau nei 24 mln. eurų. Antroje vietoje tarp Seimo narių yra Bronius Bradauskas, jo turto deklaracijoje nurodoma suma 8,3 mln. eurų.

Trečiojoje vietoje – Gabrielius Landsbergis. Jo turtas įvertintas 1,5 mln. eurų.

Kaip ir pernai, taip ir šiemet tarp Kupiškio rajono tarybos narių yra du milijonieriai Egidijus Černius ir Algirdas Notkus.

Ūkininkas E. Černius patenka į didžiausią turtą deklaravusių politikų ir kitų valstybės pareigūnų dvidešimtuką (18 vieta). Jis deklaruoja per 2, 8 mln. eurų vertės turto.

Plačiau skaitykite liepos 25 d. „Kupiškėnų mintyse“

Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kai reikia paskelbti viešai savo turtą ir pajamas tai jie patampa patys neturtingiausi ir vargingai gyvenantis vos ne 125 eurų pašalpos graudu ir šlykštu.

  • Jeigu žmogus tuos turtus užsidirbtų sąžiningai, mokėdamas mokesčius, mokėjo padorius atlyginimus samdiniams, užtikrinti saugų darbą valio šaunu, gražu ir gera, bet dauguma šiuos turtus slepdami mokesčius, mokėdami atlyginimus vokeliuose, pardavinėjami pvz, automobilius naudotus su dvigubu apmokejiu dalys popieriuje 50%keseneje,sededami tam tikrose vietose atligdami nelegalius finansinias operacija va čia jau šlykštu, nors dalis jų dabar gerbiami politikai, verslininkai, rotaru klubų nariai, tik kai užsiminti apie praeitus darbus staigiai bėga galva panarine

  • Labas. Juokas ima skaitant kaip sunkiai politikai (ne vien Kupiškio – visos Lietuvos)susiskaičiuoja savo turtus. Tendencija aiški – pasirodyt kuo biedniau. Kaip tam amerikoniškam juokelyje: „mano mama tokia biedna, kad į kavinę eina tik tam, kad galėtų nulaižyti riebaluotą stalą“. Štai kas ir skatina nepasitikėti politikais. Negi žmonės, deklaruodami, kad jų namas, butas ar žemės sklypas verti tiek pat kiek, sakysim, žoliapjovė, šaldytuvas ar arti to, galvoja, kad visus „apdurino“? gal norėtų parduoti už dvigubą – trigubą kainą? neeee. O kodėl?
    Gali būti dar baisiau – žmonės tiki tuo ką rašo.
    Tada tai panašu į ligą. laikas ne valdžion, o pas daktarą.
    Pagabiai. Algirdas Valiušis

    • o pamarių ,, ponai “ su savo tipo konteineriais , gal jau laikas iš valdžios ? p.s. daktaras čia nepadės .

Rekomenduojami video