2024/04/26

 

KVIEČIAME Į PARODAS, SKIRTAS TAUTODAILĖS METAMS

Vidmanto Zakarkos kūryba.

Turtinga talentų Lietuvos žemė. Net nekyla mintis, kad gali nutrūkti gyvybinga lietuvių liaudies meno tradicija, pasiekusi mus iš amžių glūdumos. Lietuvių liaudies menas nuėjo ilgą, įsimintiną kelią, o mūsų tautodailininkai, būdami išradingi, tikri auksarankiai, be darbo nesėdi.

Adomynėje 2020 m. vyksta net du kūrybiniai plenerai: LKT ir Adomynės kaimo bendruomenės projektas „Medžio drožėjų ir skulptorių pleneras Adomynėje“ bei Lietuvos ŽŪM ir Adomynės kaimo bendruomenės projektas „Funkcionalios poilsio zonos sukūrimas Adomynės kaime“. Tad čia darbuojasi auksarankiai liaudies meistrai.

Eksponuojame jų kūrybos darbų parodą ir skiriame ją Tautodailininkų metams paminėti.

Gintaro Varno darbai.
Autorės nuotraukos

Atvykite pasigrožėti nuostabiais medžio drožėjo, tautodailininko, sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinio amatininko, senųjų kryždirbystės ir šaukšto amato puoselėtojo Vidmanto Zakarkos (Rokiškio r., Panemunėlis), Lietuvos tautodailininkų sąjungos narių, medžio drožėjų Gintaro Varno (Rokiškio r., Žiobiškis), Eduardo Tito (Panevėžio r., Miežiškiai) ir Vido Jatulevičiaus (Biržų r., Vabalninkas) darbais.
Paroda Adomynės dvare veiks iki liepos 28 d.

Minėdami Tautodailės metus ir pagerbdami liaudies menininkus, kilusius iš savo krašto, Adomynės dvare eksponuojame ir Karolio Dagio kūrybos darbų fotografijų parodą iš Rokiškio krašto muziejaus fondų. Šią parodą galėsite aplankyti iki rugpjūčio 20 d.

Maloniai kviečiame į Adomynę!

Virginija PAKALNIŠKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video