2024/04/19

 

DAUGIABUČIŲ NAMŲ GYVENTOJAI NESULAUKIA DUJŲ ATJUNGIMO

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Po nelaimės Krantinės gatvės name, kai dėl dujų nuotėkio įvyko sprogimas, nutraukti dujų tiekimą panoro vis daugiau daugiabučiuose namuose gyvenančių kupiškėnų. Gyventojai pyksta, kad iš dujininkų ištrūkti labai nelengva.

Kokia yra dujų tiekimo atsisakymo tvarka, kiek įprastai tai trunka ir kam skirtas beveik 5 eurų mėnesinis mokestis?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Tobulinamas teisinis reguliavimas

Į redakciją kreipėsi skaitytoja (moters vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), gyvenanti K. Šimonio gatvės 8 numeriu pažymėtame daugiabučiame name. Gegužės 11 dieną ji parašė prašymą atjungti dujų tiekimą, tačiau iki dabar, susitvarkiusi visus reikiamus dokumentus, moteris nesulaukia, kada dujos bus atjungtos. Skaitytoja piktinosi, kad gal dujininkai tyčia delsia, nes nenori prarasti klientų.

Taip pat skaitytoja norėjo sužinoti, už ką metų metus dujininkams mokėjo papildomą beveik 5 eurų mokestį. Pasak jos, šis mokestis niekur dokumentuose neįvardytas ir neįrašytas. Kam jis skirtas?

Į skaitytojos klausimus atsakė ir situaciją pakomentavo AB „Suskystintos dujos“ Kupiškio skyriaus vyr. meistras-viršininkas Alis Apšega. Jo teigimu, norintys atsisakyti dujų tiekimo gyventojai turi pirmiausia kreiptis į suskystintų dujų bendrovę, ten užpildyti prašymą. Klientui bus paaiškinti tolimesni nurodymai, ką reikia daryti toliau.

Plačiau skaitykite liepos 18 d. „Kupiškėnų mintyse“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Atsijungiau prieš 5 metus. Sumokėjau 175 lt. Po to išsiaiškinau, kad atjungimas ir vamzdžio užvirinimas, pagal įstatymus, yra nemokamai.

Rekomenduojami video