2024/04/24

 

BERNIUKĄ UŽRAKINUSIAI MOTINAI TARNYBOS VAIKŲ NEATĖMĖ

Dvimetį sūnų užrakinusiai ir išlėkusiai švęsti mamai Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai vaikų neatėmė. Šeimai nustatyta laikinoji priežiūra, o mama su abiem mažamečiais apgyvendinta Pagalbos šeimai centre Paketuriuose. Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Nutikimas, kai Kupiškyje mama paliko mažametį sūnų vieną dvi paras, o pati išlėkė linksmintis, sukėlė tikrai didelį atgarsį. Nepaisant mamos praeities poelgių, jai leista pasitaisyti. Moteris su abiem atžalomis apgyvendinta Paketuriuose, Pagalbos šeimai centre.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Skirta laikinoji priežiūra

Gegužę Kupiškyje nutikęs įvykis šokiravo visą Lietuvą. Dvidešimt aštuonerių metų mama, palikusi vienui vieną dvimetį berniuką išlėkė linksmintis į visai kitą rajono galą, o kad vaiko verksmo negirdėtų kaimynai, garsiai atsuko muziką.

Įtarimų, kad vaikas gali būti paliktas vienas, turėjo mažylio mamos sesuo, nuogąstavimus pasakiusi socialinei darbuotojai. Ši apie įvykį pranešė Bendrajam pagalbos centrui ir pati atrakinusi socialinio būsto duris rado alkaną, ištroškusį ir užsiverkusį vaiką.

Netrukus pareigūnai pargabeno ir vaiko motiną, kuriai buvo nustatytas lengvas girtumas.
Tą dieną vaikas perduotas tetai, o vėliau mama su paliktu mažyliu ir vyresne sesute (mergaitė per incidentą buvo pas močiutę) apgyvendinta Pagalbos šeimai centre.

„Kupiškėnų minčių“ gegužės 30 dienos numeryje rašėme, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas ir vaiką palikusiai mamai gresia baudžiamoji atsakomybė. Valstybės vaiko teisių ir apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai tada žiniasklaidai teigė, kad tarnybos specialistai ketino inicijuoti skubų atvejo vadybos posėdį, kur visi specialistai žadėjo aptarti dabartinę situaciją ir spręsti klausimą dėl vaikų priežiūros ir geriausių interesų užtikrinimo.

Kokie sprendimai, nutarimai priimti šiandien?

Šios tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Karčiauskienė teigė, kad šeimai nustatyta laikinoji priežiūra, vaikams užtikrinta saugi aplinka.

Plačiau skaitykite liepos 11 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video