2024/04/18

 

BŪTINA UŽTIKRINTI NAMO BENDRO NAUDOJIMO DUJŲ SISTEMŲ PRIEŽIŪRĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praėjusią savaitę Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos (VERT) inspektoriai pradėjo tikrinti Kupiškio daugiabučiuose namuose, kurių gyventojai naudoja centralizuotai tiekiamas dujas, gyventojų dujines virykles, kaip jos prijungtos prie dujų tiekimo vamzdžio.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Už ką atsakingi gyventojai

Loreta Kimutytė, VERT Veiklos valdymo skyriaus vedėja, pasidžiaugė, kad kupiškėnai tikrintojus geranoriškai įsileido į butus. Kai kas durų neatvėrė. Visgi šimtu procentų patikrinti visų butų neįmanoma, bet gyventojai turėtų atkreipti dėmesį į rastus trūkumus. Jie gali būti aktualūs ir kitiems.

Keliuose butuose buvo netinkamai prie dujų vamzdžio ir dujinės prijungta žarnelė. Dėl to analizatoriumi užfiksuotas dujų nuotėkis. Ta žarnelė turi būti tvirtai, sandariai prijungta specialiais spaustukais. Dujų nuotėkis galimas ir dėl nekokybiškos, pasenusios žarnelės. Ilgai naudojama žarnelė, nors iš pirmo žvilgsnio atrodanti gerai, praranda sandarumą ir ją reikia pakeisti nauja, specialiai dujinėms viryklėms tinkama. Geriausia, kad šiuos dujinių prietaisų prijungimo darbus atliktų visa tai išmanantis specialistas.

Plačiau skaitykite gegužės 19 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kodėl netikrina? Gyventojai laukia bet dujininku nė kvapo…pralekia Gedimino g.pasirodo i vsio….o patikrint ner kam. Sakys nieks neisileido…Mes laukiam laukiam…

  • Tai kas turi priziureti visokias zarneles,kranus?????Patys gyventojai o jei jie nieko neismano apie tai????Analizatoriu neturi.Seniau pastoviai dujininkai tikrindavo kranus,slangutes.Dabar tik mokesti nezmoniska mokek ir taskas,niekas dujininkam nebepriklauso.Manau, sulauksim dar didesnes nelaimes negu buvo.Klausimas ;ar kai kas pasirupins Kupiskio gyventojais,ju saugumu????

  • Ir ta apžiūra – krantinės gatvėj fiksuotas padidėjęs dujų slėgis. Kažkas ten, mechanizme prie dujų rezervuaro yra sudilę, pagedę ar šiaip surūdyję. Atvažiuoja komisija – tikrina žarneles butuose. Net slėgio nepažiūri, tik analizatorių teturi. Jei priežastis nerasta, kodėl dujų slėgis šokinėja, tai tokių atvejų dar bus. Žarneles pasikeiskit. Kad laikytų 16 atmosferų.

  • Pasiruoškit ,mielieji ,naujo mokesčio įvedimui. Dujinis tarifas bus kaip ledas ,nes niekas už dyka apžiūros nedarys.

Rekomenduojami video