2024/03/28

 

GYVENTOJAI PADĖKOJO UŽ IŠGELBĖTAS GYVYBES

Į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą atkeliavo Kupiškio gyventojų padėka ugniagesiams gelbėtojams: „Dėkojame Kupiškio ugniagesiams gelbėtojams, šių metų balandžio 30 d. operatyviai sureagavusiems į sprogimą Krantinės gatvės 8-ajame name, kai dėl dujų nuotėkio užsiliepsnojo butas pirmame aukšte ir ugnis kėsinosi į kitus butus bei žmonių gyvybes. Jūsų dėka pavyko išvengti ne tik didesnių nuostolių, bet ir žmonių netekčių. Ačiū jums už mūsų išgelbėtas gyvybes.“ Padėką pasirašė Krantinės g. 8 ir aplinkinių namų gyventojai.

Balandžio 30-osios naktį, 1.09 val., buvo gautas pranešimas, kad Kupiškyje, Krantinės gatvėje, daugiabučio namo bute įvyko sprogimas. „Tuo metu mūsų ugniagesiai gelbėtojai buvo išvykę į iškvietimą toje pačioje gatvėje prie 22 namo. Ten gyventojai skundėsi, jog veržiasi dujos. Išvėdinę patalpas ir grįždami į tarnybą jie gavo pranešimą, kad Krantinės gatvės 8 name įvyko sprogimas, tad jau po trijų minučių buvo įvykio vietoje“, – sakė Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Greičius.

Atvykus ugniagesiams, lauke ir laiptinėje liepsnos kilo iki trečio aukšto, degė butas pirmame aukšte. Sprogimo metu bute buvo dvi moterys. Atvykus ugniagesiams jos jau buvo išėjusios į lauką. Moterys, patyrusios įvairius kūno nudegimus, po medikų apžiūros išvežtos į ligoninę.

Sprogimas išstūmė buto duris, langų rėmai mėtėsi už 10 metrų nuo namo, sudegė laiptinės durys, apdegė keturių butų durys pirmame aukšte, elektros skydinė, aprūko laiptinė, sutrūko keli laiptinės langai, išdužo antro ir trečio aukšto butų langai, nuo sprogimo bangos buvo apgadinti keli automobiliai.

Ugniagesiai gaisrą lokalizavo per 21 minutę. „Jiems pavyko išsaugoti antro aukšto butus, ugnis į juos nepersimetė. Liepsnos buvo atkirtusios namo gyventojus, jų evakuoti dar nebuvo galima ir užgesinus gaisrą, nes laiptinėje mėtėsi pliki elektros laidai. Ugniagesiai nuolat su jais bendravo, o išvedė tik tada, kai buvo išjungta elektra. Elektrikas atvyko tik apie 3 valandą nakties. Vėliau gyventojai dar kartą buvo palydėti į butus pasiimti daiktų, nes name likti negalėjo, kol rytą jis nebus apžiūrėtas ir įvertinti sprogimo ir gaisro padariniai. 8 žmonėms Kupiškio savivaldybės darbuotojai parūpino laikiną prieglobstį. Gaisras buvo likviduotas 2.33 valandą, o baigiamuosius darbus ugniagesiai dirbo iki pusės penkių ryto“, – pasakojo Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas.

Pasak V. Greičiaus, gaisrą gesino 15 ugniagesių gelbėtojų, iš Panevėžio į pagalbą atvyko gaisrinė cisterna ir keltuvas, buvo įkurtas gaisro gesinimo bei gelbėjimo darbų štabas.

„Ugniagesiai gelbėtojai dirbo labai sudėtingomis sąlygomis, profesionaliai ir pasiaukojamai. Gesinant šį gaisrą, gavome dar papildomų iškvietimų iš gyventojų dėl tvyrančio dujų kvapo. Jų ir toliau netrūksta. Gegužės 3 d. ugniagesiai buvo kviesti į K. Šimonio gatvę, o gegužės 5 d. – į tą patį namą Krantinės gatvėje, kuriame buvo įvykęs sprogimas. Viename iš butų jautėsi dujų kvapas, pastebėtas dujų nuotėkis. Šįkart reikėjo evakuoti 50 gyventojų, namui buvo sustabdytas dujų tiekimas. Savivaldybė žmones apgyvendino kitose patalpose“, – sakė V. Greičius.

Šiuo metu dėl balandžio 30 d. įvykusio sprogimo, dviejų žmonių sužalojimo ir turto sunaikinimo vyksta policijos tyrimas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf. ir nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ar ne laikas jiems pakelti atlyginimus?

    • Nu babkiu nėra ir nebus :-))))

Rekomenduojami video