2024/03/28

 

PIRMAS MOKYMOSI NAMIE MĖNUO: VIENI PRIPRATO, KITI – PAVARGO

Jolita Trasykienė džiaugėsi, kad jos aštuntokė dukra savarankiška ir su užduotimis susidoroja be mamos pagalbos, antraip padėti jai ruošti pamokas būtų sunku. „Kad padėtum ruošti pamokas vyresnių klasių mokiniams, reikia pačiam turėti aukštąjį išsilavinimą“, – manė J. Trasykienė.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Kovo pabaigoje prasidėjęs nuotolinis ugdymas iš teorijos perėjo į praktinį lygmenį. Atsirado jį peikiančių, neva toks mokymosi būdas tėra nereikalingas tėvų ir jų atžalų kamavimas, bet pasitaikė ir giriančių, pasak jų, mokymasis nuotoliniu būdu mus užgrūdins ir būsime tvirčiau pasirengę ateities problemoms.

Kaip praėjo pirmas nuotolinio ugdymo mėnuo Kupiškio rajone, papasakojo tėvai, mokytojai, mokiniai ir Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Gerbia mokytojus

Dviejų atžalų mama Jolita Trasykienė teigė, kad jos aštuntokė dukra nuotoliniu mokymusi nesiskundžia. Ji netgi patenkinta, kad pažymiai geresni. Duktė savarankiška, mamai padėti ruošti namų darbų nereikia. Deja, mokslai vyksta įtemptai.

Nuo ryto mergina savo kambaryje mokosi iki 15–16 valandos.

„Aš ir ne viską jai galėčiau padėti. Pavyzdžiui, anglų kalbos visiškai nemoku, nes mokykloje mokiausi prancūzų.

Kad padėtum ruošti pamokas vyresnių klasių mokiniams, reikia pačiam turėti aukštąjį išsilavinimą“, – manė J. Trasykienė.

Pašnekovė labai gerbia mokytojus, savo srities profesionalus, anot mamos, šis laikotarpis jiems irgi nelengvas. Mokytojai turi pasukti galvas, kad užduotys būtų įdomios, tikrina namų darbus, be to, jie turi būti visada pasiruošę konsultuoti mokinius. Mokytojų konsultacija ruošiant pamokas tėvų pagalbos neatstos.

Plačiau skaitykite balandžio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Padeti uztenka gerumo,palaikymo,bendravimo.Kam aukstasis???

Rekomenduojami video