2024/03/29

 

DARBDAVIŲ RŪPINIMASIS VAIRUOTOJŲ SVEIKATA – TEORIJA IR PRAKTIKA

Sveikatos apsaugos ministerija nusprendė, kad karantino metu tolimųjų reisų vairuotojams 14 dienų saviizoliacija nebūtina, izoliuotis jie gali ir trumpiau, t. y. iki kito numatyto išvykimo. Darbdaviai turi užtikrinti vairuotojams izoliavimosi patalpas (jei jie patys negali jomis pasirūpinti) ir aprūpinti rankų higienos bei dezinfekavimo priemonėmis. Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Sveikatos apsaugos ministerija nusprendė, kad karantino metu tolimųjų reisų vairuotojams 14 dienų saviizoliacija nebūtina, izoliuotis jie gali ir trumpiau, t. y. iki kito numatyto išvykimo. Darbdaviai turi užtikrinti vairuotojams izoliavimosi patalpas (jei jie patys negali jomis pasirūpinti) ir aprūpinti rankų higienos bei dezinfekavimo priemonėmis.
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Grįžusių iš komandiruotės tolimųjų reisų vairuotojų izoliacijos klausimas karantino laikotarpiu erzina visuomenę, o labiausiai – jų artimuosius ir juos pačius. Dažnas vairuotojas, grįžęs namo, į reisą vėl išlekia neišbuvęs dviejų savaičių. Be to, ne visos įmonės aprūpina savo darbuotojus apsauginėmis ir dezinfekcinėmis priemonėmis. Nebegali tylėti ir šios profesijos atstovų žmonos. Moterys nerimauja, ar į komandiruotę išvykę jų vyrai neužsikrėtė COVID-19 ir ar grįždami neparveš „lauktuvių“ visai šeimai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Rūpinkis pats

Į redakciją kreipėsi skaitytoja Danutė (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.). Moteris teigė jaučianti nuolatinę baimę dėl savęs ir savo sutuoktinio, kuris dirba vienoje nedidelėje logistikos paslaugas teikiančioje Kupiškio įmonėje.

Anot pašnekovės, neva įmonės viršininkas visiškai nesirūpina į užsienį išvykstančiais savo darbuotojais, nenuperka apsauginių kaukių, dezinfekcinio skysčio ir kitų, ypatingai šiuo metu būtinų, apsaugos priemonių.

Skaitykite kovo 31 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Pasiusti viršininką ant trijų raidžių ir ne važiuot, kame problema nesuprantu

Rekomenduojami video