2024/03/29

 

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ BAUSMIŲ GRIEŽTINIMUI UŽ KARANTINO TAISYKLIŲ NESILAIKYMĄ

Vyriausybė trečiadienį pritarė Teisingumo ministerijos siūlymui griežtinti sankcijas už karantino taisyklių nesilaikymą. Apie tai po Vyriausybės posėdžio pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Tai yra ir administracinė atsakomybė, ir baudžiamoji atsakomybė. Kad ji būtų adekvati tiems asmenims, kurie nesupranta, kad yra atsakingi ne tik už save patį, bet yra atsakingi ir už bet kurį visuomenės narį“, – teigė premjeras.

Pritarimo sulaukusios įstatymo pataisos leis griežčiau bausti karantino režimą pažeidusius asmenis. Ateinančią savaitę dėl šių pataisų turėtų pasisakyti ir Seimas.

Įstatymo pataisų projekte siūloma pakeisti Baudžiamojo kodekso (BK) nuostatą nurodant, kad tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimų ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų (šiuo metu baudžiama laisvės atėmimu iki trejų metų).

Taip pat siūloma pakeisti BK nustatant, kad tas, kuris, būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga infekcine liga, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki vienerių metų. Šiuo metu už tokį nusižengimą gali būti skiriama bauda arba viešieji darbai, arba areštas, arba laisvės apribojimas.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, Lietuvoje įvestas karantinas. Šalies piliečiams draudžiama išvykti, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Reikia zmones aprupinti kaukemis,negalima Kupiskyje ju gauti nusipirkti.Jei atveza i kuria nors vaistine,parduoda dezemis,kaip ju uzteks? Manau reikia vienam zmogui parduoti po kelias vienkartines arba po viena daugkartine.Pakelbti pasnekesiu skyrelyje ,kada ir kokioje vaistineje bus parduodama ir po kiek.Nebus dideliu eiliu. Tada visi apsirupinsime kaukemis,nevaiksciosime kaip vaiduokliai apsisuke salikais arba baisiomis savadarbemis kaukemis.

  • Kas antras su kaukem.ta tyla nejauki

  • Idomu kaip laikomasi karantino Kupiskyje?

  • Nebejuokaikim sia tema.Kai susirgs artimas….nejuokaukim.

  • Į parduotuvę reikia siųsti tą, kurio šeimoje mažiausiai gaila

    • Koks skirtumas? Parnešęs pasidalins su visa šeima. Visiems užteks.

Rekomenduojami video