2024/04/27

 

VAISTINĖSE DRAUDŽIAMOS AKCIJOS, NUOLAIDŲ VALANDOS

Siekiant išvengti masinio gyventojų susibūrimo, vaistinėms uždrausta karantino metu naudoti bet kokias pardavimų skatinimo priemones – akcijas, nuolaidų valandas ir kita.

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) prašo vaistininkų būti atsakingais, o žmones – sąmoningais ir į vaistines eiti apsipirkti prieš tai įvertinus visas aplinkybes, eilėse stovėti saugiu atstumu.

Pasak VVKT vadovo Gyčio Andrulionio, vaistinėms karantino metu draudžiama parduoti gyventojams daugiau kaip po vieną to paties bendrinio pavadinimo, stiprumo ir farmacinės formos nereceptinio vaistinio preparato išorinę pakuotę vieno apsipirkimo metu.

„Pirma, tikrai nėra jokios būtinybės namuose turėti dešimt ar dvidešimt pakuočių vieno ar kito vaisto. Antra, elgesys, kai žmonės urmu perka vaistus, o vaistininkai šiuos parduoda be jokių apribojimų, gali sukelti dvi didžiules tikėtinas problemas: pirmiausia bus sudarytos sąlygos vaistų tiekimo sutrikimams, tad pacientai, kuriems artimiausiu metu tikrai reikės vienų ar kitų vaistų, rizikuoja nebeturėti kuo gydytis. Antra, neracionalus, neatsakingas vaistų vartojimas gresia rimtais sveikatos sutrikimais“, – teigė VVKT vadovas.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video