2024/04/16

 

UGNIAGESIAI ĮSPĖJA: FEJERVERKAI GALI SUTEIKTI NE TIK DŽIAUGSMO

„Fejerverkai ir gaisras“. Redakcijos nuotraukos montažas

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja, kad didžioji dalis fejerverkus leidžiančių žmonių, rūpindamiesi šventiniais atributais, per mažai dėmesio skiria jų saugumui. Prašome atkreipti dėmesį į pagrindinius pirotechnikos keliamus pavojus, kurių metu nukenčia žmonių nekilnojamasis turtas, jų transporto priemonės, augintiniai ir net patys žmonės.

Dėl įlėkusios petardos dažniausiai užsidega daugiabučių namų balkonuose esantys daiktai. Pasitaiko atvejų, kai iššautos petardos išdaužia buto langą ir uždega baldus, užuolaidas. Nuo fejerverkų neretai supleška ūkiniai pastatai, fiksuojami automobilių gaisrai. Vis dėlto dažniausios pirotechnikos sukeltos nelaimės yra ne gaisrai, o žmonių sužalojimai. Visi sužalojimai padaromi dėl neatsargaus pirotechnikos priemonių naudojimo, o didžiausia klaida yra netinkamai pasirinkta pirotechnikos naudojimo vieta.

Dažniausiai nesilaikoma saugaus atstumo iki žmonių, pastatų ar kitų objektų, pavyzdžiui medžių, elektros laidų. Atsitrenkęs į medžio šakas ar į elektros laidus fejerverkas gali pakeisti trajektoriją ir pridaryti skaudžių pasekmių.

Kupiškio PGT pareigūnai

Skaitykite gruodžio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video