2024/03/28

 

„ŠIRDIES KELIONĖS“ SUTIKTUVĖSE GERI ŽODŽIAI LIEJOSI IŠ ŠIRDIES

Tikra šventė vertinantiems ir suprantantiems eiliuoto žodžio prasmę, kuriančio žmogaus pastangas pakeisti save ir pasaulį, suvienyti nuoširdiems atsivėrimams buvo Birutės Zaborskytės-Jasinskienės knygos „Širdies kelionė“ sutiktuvės lapkričio 10 dieną Kupiškio kultūros centro vitražų salėje.
Į kvietimą ateiti į šią poezijos popietę atsiliepė gausus būrys knygos autorės artimųjų, rajono literatų, buvusių kolegų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginio pradžioje jo vedėja Kultūros centro darbuotoja Inga Dovydėnienė sakė, kad poeziją skaitantys ir rašantys žmonės pamažu, bet tvirtai keičia pasaulį. Suteikia progą kitaip vertinti visuotinai priimtą pasaulio, žmogiškojo gyvenimo modelį. Padeda pajausti, jog po visa ta švytinčia tuštybės muge slypi šis tas daugiau – tikrasis grožis, būties prasmingumas, dovanoti prigimtiniai talentai.

„Daug tai ar mažai? Manau, kad daug. Išgirskime tai!“ – kvietė ji renginio dalyvius pamąstyti ir įsiklausyti į eiliuotus B. Zaborskytės-Jasinskienės tekstus iš naujo jos eilėraščių rinkinio.

Tai ketvirta šios autorės eilėraščių knyga. Pirmą kartą ji kaip kūrėja debiutavo išleidusi eilėraščių ir miniatiūrų knygelę „Palieku dalelę savęs“ (2007 m.). Antra eilėraščių knygelė „Likimo vingiai“ pasirodė 2013 metais, trečia „Bėgantis laikas“ – 2016 metais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video