2024/04/19

 

JAUNIMO IŠTAPYTĄ SIENĄ PER TELEVIZIJĄ PAMATYS VISA LIETUVA

Ištapyta pastato siena Kupiškyje, skerstgatvyje tarp Vytauto ir Vilniaus gatvių.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Kupiškėnams pasidarė linksmiau gyventi. Gal ne absoliučiai visiems, bet jau Vytauto ir Vilniaus gatvių pakraštyje gyvenantiems ar čia užklystantiems tai jau tikrai. Mat čia per dvi rugpjūčio savaites pražydo spalvomis ir prakalbo kupiškėnų poetų eilėmis niūri, pilka siena. To džiaugsmo kaltininkai Kupiškio kultūros centro Jaunimo teatro studijos lankytojai, jiems prijaučiantys vaikai ir studijos vadovė Vilija Morkūnaitė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Prasmingi vasaros akcentai

Vadovaujamas V. Morkūnaitės jaunimas skersgatvyje ties Vytauto g. 60-uoju namu įgyvendino vasaros projektą „Tapybinė sienų revoliucija“. Šio projekto pristatymas vyko rugpjūčio 29 dieną.

Pasak vadovės, ką norėtų nuveikti vasarą, pasitarusi su teatro studijos jaunimu. Viena iš jų, Rugilė, prasitarė, kad Kupiškyje žino liūdną ir niūrią sieną, kuriai reikia revoliucinės invazijos. Jos idėjai visi pritarė. Buvo Savivaldybei pateikta projekto ištapyti tą sieną paraiška ir gautas finansavimas iš lėšų, skiriamų moksleivių vasaros poilsiui organizuoti.
Pastato savininkas ūkininkas Egidijus Černius leido kūrybiškai pasireikšti vaikams.

Sienoje užmūrytų langų kontūrai buvo tarsi lapai, ant kurių tapyta ir rašyta. Siena prabilo Uršulės Tamošiūnaitės, Valdo Kukulo, Rimanto Urbono, Vidos Kaulakienės, Manto Gimžausko, Aušros Uldukienės eilėraščių posmais.

Per multimediją piešinių eskizai buvo perkelti ant sienos. Sutemus atliekant tą darbą netgi su policija prisėjo aiškintis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video