2024/04/18

 

JAV AMBASADOS ATSTOVAI – PIRMĄ KARTĄ KUPIŠKYJE

JAV ambasados kultūros atašė Lietuvoje Althea Cawley-Murphree (viduryje) džiaugėsi Povilo Matulionio progimnazijos moksleivių dėmesiu ir jų noru bendrauti. Autorės nuotrauka

JAV ambasados kultūros atašė Lietuvoje Althea Cawley-Murphree (viduryje) džiaugėsi Povilo Matulionio progimnazijos moksleivių dėmesiu ir jų noru bendrauti.
Autorės nuotrauka

Kupiškį pirmą kartą aplankė JAV ambasados atstovai. Penktadienį pažintį su miestu ir vietos gyventojais pradėjo diplomatė, kultūros atašė Althea Cawley-Murphree, šios ambasados Viešųjų ryšių skyriaus kultūros reikalų specialistė Jūratė Kirvaitienė bei grantų ir išorinių ryšių koordinatorius Saulius Montvila. Beveik visą dieną mieste praleidę svečiai išvyko pažadėję sugrįžti ir kitais metais.

Audinga SATKŪNAITĖ

Laukiama ir ambasadorė

Garbingi miesto svečiai penktadienį pirmiausia apsilankė Povilo Matulionio progimnazijoje. Diplomatė A. Cawley-Murphree dviejų klasių mokiniams papasakojo apie ketvirtą lapkričio ketvirtadienį švenčiamą Padėkos dieną, jos kilmę ir tradicijas. Valandą trukusią pamoką moteris pradėjo lietuvių kalba, bet tolesnis bendravimas su moksleiviais tęsėsi anglų kalba.

Po susitikimo su progimnazijos auklėtiniais A. Cawley-Murphree džiaugėsi, kad mokiniai buvo labai aktyvūs. Ne visi suspėjo viešnios paklausti jiems rūpimų dalykų, nes ji su savo palydovais turėjo skubėti pas merą Dainių Bardauską. Diplomatė žadėjo į klausimus atsakymus išsiųsti elektroniniu paštu. Susitikusi su rajono galva A. Cawley-Murphree neslėpė savo susižavėjimo progimnazijos mokinių gebėjimu įsiklausyti ir domėtis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video