2024/04/24

 

VAISTŲ RECEPTAI – MEDIKŲ, PACIENTŲ IR VAISTININKŲ GALVOS SOPULYS

Vaistai daugumai tautiečių yra tapę gyvenimo būtinybe. Todėl ir visi nesklandumai juos įsigyjant žmonėms sukelia daug nerimo ir kitų neigiamų emocijų. Renatos Malinauskienės nuotrauka

Elektroninės sveikatos sistema, kuriai išleista per 30 mln. eurų, pastaruoju metu pradėjo strigti. Tai pajuto visi – gydytojai, išrašinėjantys elektroninius receptus, vaistininkai ir, be abejo, vartotojai. Oficialiai teigiama, kad šių nesklandumų priežastis – išaugęs informacinės sistemos naudojimas. Kad ši sistema pradėtų sklandžiai veikti, jos administratoriai tikina, kad vėl reikės naujos įrangos ir – dar daugiau lėšų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dvi receptų problemos

Pasak Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorės Dovilės Kulbokienės, pastaruoju metu rajono gydytojų išrašomų receptų 40 proc. sudarydavo elektroniniai receptai. Dėl didelės elektroninės sistemos apkrovos šis procesas stringa nuo spalio pradžios.

„Per dieną dabar įstengiame vos vieną ar du receptus išrašyti. Būna taip, kad tik po darbo valandų pavyksta prisijungti prie sistemos ir tokį receptą išrašyti. Situacija baisi. Trukdomas darbas. Nepatenkinti ir pacientai, ir vaistininkai. Dar viena bėda, kad kartais gydytojų išsiųstus elektroninius receptus vaistininkai gali savo sistemoje pamatyti ir perskaityti tik po dviejų dienų. Taigi visi suirzę. Kažkoks užburtas ratas. Ši problema aktuali visos Lietuvos šeimos gydytojams. Tuo įsitikinau neseniai dalyvavusi šių gydytojų respublikiniame pasitarime“, – pasakojo apie darbo problemas pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video