2024/04/24

 

JUBILIEJINĖ RUDENS MUGĖ – IR TRADICINĖ, IR NAUJOVIŠKA

Paskutinis saulėtas rugsėjo šeštadienis visus kvietė į Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos organizuojamą parodą-mugę „Derlius 2017“. Šiemet ji buvo jubiliejinė – dvidešimtoji. Kaip įprasta, šurmuliavo prekybininkai, skambėjo muzika, nosį kuteno įvairūs kvapai. Netrūko ir naujovių – rudens gėrybių parodą pakeitė spalvinga profesijų mugė.

Jurgita BANIONIENĖ

Prisistatė visuomenei

Nuo ankstaus ryto Technologijos ir verslo mokyklos teritoriją užėmė prekybininkai. Kasmetėje jų mugėje buvo galima įsigyti kaimiškų maisto produktų, kulinarijos, konditerijos gaminių, vaistažolių, įvairių aksesuarų, drabužių, buities priemonių. Savo rankų darbo gaminius siūlė tautodailininkai, amatininkai.

Sodinukais, dekoratyviniais augalais prekiaujantys vietiniai ir iš kitur atvykę prekeiviai šį kartą buvo išsidėstę kitur – prie mokomosios fermos.

Mokyklos direktorė Lina Kaušakienė sakė, kad po lietingų dienų sporto stadionas buvo šlapias, tad nutarta šiuos prekybininkus perkelti į kitą vietą.

Pasak L. Kaušakienės, paroda-mugė „Derlius 2017“ išskirtinė tuo, kad pirmą kartą nutarta neberengti tradicinės rudens gėrybių parodos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video