2024/04/25

 

RUGSĖJĮ Į MOKYKLĄ RINKSIS IR MOKINIAI, IR STATYBININKAI

Šimonių pagrindinėje mokykloje intensyviai vyksta remonto darbai – keičiama pirmo aukšto grindų danga. Jurgitos Banionienės nuotrauka

Šimonių pagrindinėje mokykloje intensyviai vyksta remonto darbai – keičiama pirmo aukšto grindų danga.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Mokiniai skaičiuoja paskutines atostogų dienas, o mokyklose baigiami pagrindiniai pasiruošimo rugsėjo pirmajai darbai.
Į „Kupiškėnų minčių“ redakciją kreipėsi susirūpinęs rajono gyventojas. Pasak jo, nauji mokslo metai ant nosies, o jiems visai nepasiruošta – Šimonių pagrindinėje mokykloje triūsia statybininkai, nepasirūpinta mokinių saugumu.

Jurgita BANIONIENĖ

Remontas – ir paprastas, ir kapitalinis

Apsilankius šioje ugdymo įstaigoje, sujudimas buvo matyti – mokykloje zujo valytojos, buvo tvarkomos klasės.
Pakalbinta mokyklos direktorė Laima Skėrienė tvirtino, kad ruošiantis naujiems mokslo metams atliktas paprastas kai kurių kabinetų remontas – perdažytos grindys, sienos. Mokykloje vyksta ir kapitalinis remontas – keičiama pirmo aukšto grindų danga ir remontuojama sporto salė.

Jo, anot pašnekovės, įstaiga laukė seniai. „Mūsų mokykla įtraukta į Švietimo įstaigų modernizavimo programą ir šiemet pavyko gauti dalį lėšų sporto salės ir pirmo aukšto grindų kapitaliniam remontui. Sporto salėje bus pakeista grindų danga, langai, perdažytos sienos, pakeistas stogas, sutvarkytas apšvietimas, kuris nebeatitiko reikalavimų. Grindų danga taip pat buvo nesaugi, vietomis įlūžusi, tad remonto labai reikėjo. Labai džiaugiamės, kad buvo skirtas finansavimas“, – kalbėjo direktorė.

Ugdymo procesui netrukdys

Planuojama, kad darbai tęsis iki gruodžio 1 dienos, tačiau, anot L. Skėrienės, ugdymo procesui tai netrukdys. „Ugdymo procesą mes tikrai užtikrinsime. Mokiniai mokysis antro ir trečio aukšto kabinetuose. Šis remontas jokių kliūčių nesudaro – mokykla didelė, erdvi, tad kabinetų tikrai užtenka“, – tikino mokyklos vadovė.

Pasak pašnekovės, pirmas aukštas, kur ir vyksta didysis remontas, kur keičiamos grindys, atitvertas, tad mokinių saugumui jokios grėsmės nėra. Į pirmame aukšte veikiančią valgyklą jie irgi saugiai nueis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

vinilinės grindys Click

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Sekant tokia logika, mirštančiame rajone tik gimnazija buvo ir bus nemari. Kaimo vaikai irgi nori mokytis šviesiose, jaukiose klasėse ir kuo arčiau namų.

  • Mirštančios mokyklos pudruojamos? Pernai Šepeta, šiemet Šimonys…

Rekomenduojami video