2024/04/26

 

MOBILIOJO PAŠTO PASLAUGOS – IŠBANDYMAS VYRESNIAJAI KARTAI

Šimonietė Genovaitė Vaitkūnienė stebėjosi, kad jų laiškininkė dirba seniūnijos kamputyje prie laiptų. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Šimonietė Genovaitė Vaitkūnienė stebėjosi, kad jų laiškininkė dirba seniūnijos kamputyje prie laiptų.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Jau greitai mėnuo, kai rajone pradėjo dirbti mobilieji paštininkai. Stacionarus dirbantis įprastai paštas išliko tik Kupiškyje, Noriūnuose ir Subačiuje.
Tai bene didžiausia naujovė skapiškėnams ir šimoniečiams, kurie iki šių metų rugpjūčio 1 d. dar galėjo naudotis jų gyvenvietėse veikusių stacionarių pašto skyrių paslaugomis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Stebino darbo sąlygos

Šimonietė Genovaitė Vaitkūnienė, sutikta Šimonių seniūnijoje, buvo labai nustebusi, kai atėjusi pas mobilias paslaugas teikiančią laiškininkę, ją rado seniūnijos koridoriaus kamputyje ant stalo dėliojančią korespondenciją.
„Kodėl žmogus kažkur vos ne po laiptais nugrūstas turi dirbti. Negi negalima suteikti tokiam laiškininkui kokios nors patalpėlės valandžiukei, kad galėtų susilankstyti laikraščius, susidėlioti laiškus, siuntas. Pagaliau ir gyventojams, atėjusiems į tokio laiškininko paslaugų teikimo vietą, būtų daug patogiau ne lauke ar koridoriaus kamputyje stypsoti. Juolab kad nepamatysime, kaip šalčiai užeis, bus dar prastesnės sąlygos pašto paslaugoms teikti. Girdėjau, kad mobilieji laiškininkai triūsia ne visu etatu. Mane piktina ir tai, kad tokia įmonė kaip Lietuvos paštas neįstengia šiems savo darbuotojams mokėti už visą etatą. Ar taip galima? Kokia bus jų senatvės pensija? „Sodra“ tai žmonėms siuntinėja laiškus apie tai primindama, o realybė visai kitokia“, – dėstė savo nuomonę pašnekovė.

Naujovės neišgąsdino

Šimonis ir aplinkinius kaimus aptarnaujanti mobili laiškininkė Nomeda Juozapavičienė paaiškino, kad jos darbo vieta iš esmės yra automobilyje, bet ten nepatogu surūšiuoti visą korespondenciją. Tad pašto vadybininkai suderino su seniūnu, kad būtų galima seniūnijoje trumpai prisiglausti.

„Aš darbo sąlygomis nesiskundžiu. Man užtenka stalo ir kėdės, kad viską susitvarkyčiau. Pro čia eina žmonės į seniūniją, biblioteką. Mane mato ir kartu gali susitvarkyti pašto reikalus. Iš esmės mano darbo pobūdis labai nepasikeitė. Gal vėliau pavyks susitarti, kad galėčiau trumpam pasinaudoti buvusiomis pašto patalpomis pirmame aukšte. Pašto vadovai nedraudžia mums susitarimo pagrindu nustatytose paslaugų teikimo vietose pasinaudoti seniūnijų ar bendruomenių patalpomis. Tuos dalykus, žinoma, derina pašto vadybininkai. Šimonyse mobilaus laiškininko paslaugų teikimo vieta yra numatyta seniūnijoje. Čia gali ateiti nurodytu laiku žmonės, kuriems patogiau ne namuose gauti pašto paslaugas. Jie gali išsiųsti siuntinį, registruotą laišką, susimokėti mokesčius, užsiprenumeruoti spaudą, nusipirkti vokų, atvirukų, pašto ženklų“, – sakė laiškininkė.

N. Juozapavičienė laiškininke šiame krašte dirba nuo 1994 metų. Po pertvarkos, kai nebeliko antro laiškininko, jos aptarnaujama teritorija padidėjo.

Pačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video