2024/04/18

 

Daržovių ir uogų sezonas turgavietėse pilietišku žvilgsniu

Aikštelėje prie „Kupiškėnų taurgaus“ paviljono Savivaldybė yra nustačiusi dvi prekybos iš automobilių vietas.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Šiuo metu turgavietėse labai pagyvėjusi daržovių ir uogų prekyba, tęsiasi gėlininkų sezonas. Deja, pirkėjų Kupiškio turgavietės kaskart vis mažiau sulaukia. Taigi kiekvienas naujas prekeivis senbuviams yra nemažas konkurentas. Būna įsigudrinančių čia pardavinėti daržoves, uogas, ne tik išaugintas savo ūkyje, bet ir užsiiminėti jų perpardavimu be jokių leidimų bei mokesčių.
Toks elgesys tarsi spjūvis į veidą sąžiningai su valstybe atsiskaitantiems prekiautojams.

Braškės pagyvino prekybą

Praėjusią savaitę pasidairėme aikštelėje priešais „Kupiškėnų turgaus“ paviljoną. Ten Savivaldybė yra nustačiusi dvi mokamas vietas prekiauti iš automobilių ir keturias ant prekystalių po stogeliu. Aikštelės laisva vieta skirta gėlininkams ir kitiems prekiautojams.
Taigi šiltas oras tądien čia buvo atviliojęs daug daržovių ir braškių pardavėjų. Automobilių vietoje suskaičiavau ne du, bet apie keturis prekiautojus. Tiesa, jie stovėjo už improvizuotų prekystalių, o automobilių ten nesimatė. Nežinia, kaip tada juos traktuoti – ar prekiaujančiais iš automobilio, ar ne. Viena daržovių ir uogų pardavėja akivaizdžiai buvo iškėlusi ir dokumentą, leidžiantį jai verstis tokia prekyba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video