2024/05/19

 

Teismas baigėsi taika

Buvusios bibliotekos direktorės Daivos Bubulienės byla užversta greičiau nei prognozuota.
Vėjo Žilio asociatyvi nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės ir buvusios Kupiškio viešosios bibliotekos direktorės ginčas dėl atleidimo iš darbo baigėsi taikos sutartimi. Nors abiem pusėms reikėjo priimti kompromisines sąlygas, buvę darbdaviai jaučiasi šios situacijos laimėtojai.

Kupiškio rajono apylinkės teismas nutraukė bylą dėl buvusios Kupiškio viešosios bibliotekos direktorės Daivos Bubulienės atleidimo. Ieškovė teisiniu keliu ketino įrodyti, kad jos buvęs darbdavys – Kupiškio rajono savivaldybė – su ja pasielgė nesąžiningai ir už tai priklausytų sumokėti nemažą kompensaciją.

Pagaliau minėtas ginčas baigėsi abiejų šalių taikos sutartimi. Ieškovė sutiko sumokėti teismo išlaidas, o atsakovas – išmokėti jai keturių vidutinių darbo atlyginimų dydžių išmoką bei D. Bubulienės atleidimą iš darbo už drausmės pažeidimus perkvalifikuoti į darbo sutarties nutraukimą šalių susitarimu.

Ar tokia teismo baigtimi ieškovė patenkinta, išsiaiškinti nepasisekė – susisiekti su D. Bubuliene nepavyko. Tuo tarpu Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas jaučiasi laimėjęs ginčą.

„Nors prognozavome ilgą bylos nagrinėjimą nuo Kupiškio apylinkės teismo iki Aukščiausiojo, viskas baigėsi dar net neįsibėgėjus. Ir jeigu kai kas mano, kad mes nusileidome, tai jaučiamės atvirkščiai – priimtas sprendimas viską grąžino į pirminį situacijos sprendimą“, – teigė meras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video